Пореден румънски министър си отива след случая Александра, съобщиха световните

...
Пореден румънски министър си отива след случая Александра, съобщиха световните
Коментари Харесай

Пореден румънски министър си отива след случая Александра

Пореден румънски министър си отива след " случая Александра ", оповестиха международните осведомителни организации.

След като вътрешният министър Николае Мога се отдръпна от поста единствено няколко дни след встъпването си в служба, през днешния ден стана ясно, че просветителният министър Екатерина Андронеску е била уволнена поради скандални забележки по случая.

Припомняме, че Александра Мачесану, 15-годишно момиче от село Доброславени, окръг Олт, изчезва на 24 юли, откакто отпътува за Каракал на автостоп. Тя е отвлечена, пребита и изнасилена и макар че три пъти се обажда на незабавния номер 112, полицията не съумява да я откри и избави и момичето е убито от похитителя.

66-годишният мъж, обвинен за убийството е арестуван от полицията и признава пред прокурори за убийството на Александра Макасану, както и на друга млада жена, 18-годишната Луиза Меленку, която е в неопределеност от средата на април 2019 година.

Открито бе единствено ДНК на убитото 15-годишно момиче, само че не и тялото ѝ. Засега проверяващи са удостоверили само, че генетичният материал е от Александра. Родителите ѝ към момента имат вяра, че тя е жива и ще бъде открита.

Случаят коства поста и на полицейски началник, като докара до многохилядни митинги на гневни от дейностите на управляващите хора. На него по традиция бяха издигнати и лозунги против корупцията.

Андронеску съобщи пред медиите в разгара на абсурда, че девойките " не е трябвало да се качват в коли на непознати ".

Премиерът Виорика Дънчила разяснява, че става въпрос за липса на схващане на случая, само че министърът не е имал за цел да наскърбява жертвите и фамилиите им. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР