Пореден расистки скандал разтърси Щатите. Буквално за дни един лекар

...
Пореден расистки скандал разтърси Щатите. Буквално за дни един лекар
Коментари Харесай

Войната на доктор Гу: как третират лекарите в САЩ

Пореден расистки скандал раздруса Щатите. Буквално за дни един доктор безусловно раздели Туитър на две и повдигна доста значим въпрос: какво е отношението към медицинските лица.

Как стартира всичко?

Доналд Тръмп за „ лайняни дупки “: Не съм расист

Доктор Юджийн Гу е от азиатски генезис. Той е хирург в Нешвил, щата Тенеси. Случва му се пациенти да не желаят неговата помощ, тъй като въпреки и американец, той е от азиатски генезис.Той е атакуван от двама души, до момента в който е слизал от колата си. След като вика за помощ и никой не му се отзовава, а в следствие се оказва и измежду арестуваните, макар че е жертвата в тази ситуация, той повдига въпроса за метода, по който се третират хората с друг цвят на кожата.

Скандал и към Мис Франция: Сравняват ме с маймуна

И въодушевен от жеста на играчите от лигата по американски футбол. В знак на митинг против расовата дискриминация, те застават на колене преди мачовете си. Доктор Гу прави същото: застава на колене и употребява набралия известност хаштаг в Щатите #takeаknee.

I'm an Asian-American doctor and today I #TakeTheKnee to fight white supremacy. pic.twitter.com/69QLjrTShY
— Eugene Gu, MD (@eugenegu) 24 септември 2017 година
И това освободи духа от бутилката.

Започнаха яростни конфликти в интернет, като се стига даже до там, че консуматори на обществените мрежи приканват младия доктор да напусне Щатите.

Мис Хелзинки: Недостойна, тъй като е нигерийка, или тъй като е грозновата

Една част от хората поддържат смелостта на лекар Гу.

"Аз съм привилегирована бяла жена и имам вяра в "takeaknee ", тъй като не става дума за знамето или химна, а за полицейското принуждение ".

Fyi: I'm a privileged American white female and I believe in #TakeAKnee bc it's not about the flag or the anthem. It's about police violence
— Tanya Graham
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР