Пореден протест пред Пловдивския съд организираха близки и роднини на

...
Пореден протест пред Пловдивския съд организираха близки и роднини на
Коментари Харесай

Близки на загиналите край Кадиево момчета отново на протест пред съда в Пловдив

Пореден митинг пред Пловдивския съд проведоха близки и родственици на починалите на 11 ноември 2020 година Тодор Бараков, на 16 г.  Виктор Василев (17). Двете момчета откриха гибелта си след удар в дърво край село Кадиево в колата, ръководена от Петър Маринашки.

" Маринашки е сниман да кара с крайници отвън стъклото на колата и е взел участие в гонки. Ще желаяме тези материали от следствието да бъдат приобщени към делото за гибелта на нашите деца. Нека се знае за какъв човек става дума ", съобщи бащата на 16-годишното момче Тодор Бараков.

На първа инстанция лидерът получи 5 години затвор и остана за 8 години без брошура и в този момент апелира присъдата си пред апелативните магистрати. Маринашки отхвърля да е карал дрогиран и твърди, че след злополуката един от служителите на реда го почерпил с цигара, в която не знаел какво има. Затова и по делото беше назначена нова експертиза, която би трябвало да обясни по кое време е взел дрогата. 

На съдбовната дата в Стамболийски в колата на 21-годишния в този момент Петър Маринашки се качват четирима негови другари -  Тодор Бараков, Виктор Василев, Георги Недялков и Николай Лисков. Потелят към Пловдив, стопират за малко на бензиностанция и когато потеглят още веднъж, Маринашки се обръща за момент към задната седалка, губи надзор над автомобила и се блъска в крайпътно дърво. Тодор Бараков и Виктор Василев умират, другите 2 момчета се разминават с контузии. Водачът слиза и се пробва да извади приятелите си от автомобила. Той е на независимост. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР