Пореден протест правят търговците пред сградата на Министерство на финансите

...
Пореден протест правят търговците пред сградата на Министерство на финансите
Коментари Харесай

Търговци отново стегнаха протест срещу Наредбата за касовите апарати

Пореден митинг вършат търговците пред постройката на Министерство на финансите довечера. Искането им е да се изчистят всички противоречиви текстове в Наредба Н-18. Събирането беше проведено в обществените мрежи.

Въпреки десетките промени, удължаването на периода за влизането в действие на този норматив, компаниите желаят доработване на текстовете, които им основават към момента компликации с използването. Според протестиращите противоречивата разпоредба увилачава финансовата тежест, изключително за дребния и междинен бизнес.

Съгласно разпоредба Н-18 бизнесът би трябвало да приведе активността си в сходство с условията на документа до 31 януари 2020 година - това важи за предприятията, които употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите (СУПТО), и до 31 март 2020 година за всички, извършващи продажби на артикули или услуги посредством електронен магазин, и които не употребяват различен програмен продукт за ръководство на продажбите, осъществявани посредством електронния магазин с изключение на софтуера на електронния магазин.

Все още никой от ръководещите не е откликнал на митинга. Няма крясъци, няма мегафони. Бизнесът безмълвно стачкува пред постройката на Министерството на финансите, а служителите от финансовото министерство - безмълвно си стоят по бюрата.

Припомняме, че през август предходната година Върховният административен съд (ВАС) отхвърли като безпричинно настояването ва бизнеса за прекъсване действието на промените в Наредба Н-18 за касовите апарати. Жалбата тогава беше подадена от 42 браншови организации и компании.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР