Пореден протест около Народното събрание ще има от 8,30 часа

...
Пореден протест около Народното събрание ще има от 8,30 часа
Коментари Харесай

Два протеста пред парламента днес

Пореден митинг към Народното събрание ще има от 8,30 часа през днешния ден. Недоволството този път е на чиновници на Агенцията „ Пътна инфраструктура, пожарникари и медици.

В 8:30 часа КНСБ и част от нейните членове ще проведат проява под надпис " За обективни приходи в бюджет 2023 и отбрана на трудовите права на работещите ".

Малко по-късно и Национален профсъюз " Защита " ще организира митинг на медиците от Центровете за незабавна здравна помощ пред Народното събрание.

Вчера чиновници от земеделския бранш се събраха в символ на неодобрение против ниското възнаграждение.

В същото време през днешния ден в Народното събрание депутатите стартират работа по желание на управленията на непрекъснатите комисии в Народното събрание.

След към два месеца работа на 49-ото Народно събрание беше реализирано единодушие сред двете най-големи парламентарни групи за разпределението на управлението на комисиите.

Досега само правната комисия имаше ръководител в лицето на Стою Стоев от ПП-ДБ. Вчера беше решено, откакто " Продължаваме промяната " - " Демократична България " има превес в Министерския съвет, като коректив комисиите да се управляват от представители най-вече на ГЕРБ-СДС.

Стана ясно, че Делян Пеевски, който излезе от комисията по конституционни въпроси, ще бъде част от правната. Все още не се знае кои са имената, които ще бъдат препоръчани да оглавят комисиите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР