Пореден протест на жителите на Копривщица. Те блокираха за кратко

...
Пореден протест на жителите на Копривщица. Те блокираха за кратко
Коментари Харесай

Протест в Копривщица заради проблеми във ВиК мрежата

Пореден митинг на жителите на Копривщица. Те блокираха за малко Подбалканския път при разклона за града. Хората се оплакват от проблеми във ВиК мрежата, която непрекъснато аварира.
Местните са безапелационни, че до дъно ще отстояват настояванията си за повсеместен ремонт на канализационната и водопреносната мрежа. Техният митинг е кротичък - с гледище институциите да извърнат внимание на казуса. Снимка: btvnovinite.bg От Регионалното министерство прецизираха за bTV, че при съществуване на средства в бюджета за ремонт на канализацията, Община Копривщица ще бъде навреме известена.
Стоян Павлов, зам.-председател на общинския съвет демонстрира напуканата етернитова тръба от мястото на повредата. Четвъртата за тази седмица ВиК повреда този път е в дома на Петър Белаков.

Снимка: btvnovinite.bg

Заради непрекъснатото пукане на тръбите общината не смогва да възвърне калдъръма във възрожденското градче.

В Копривщица канализацията на практика не работи при дъжд. Водата се връща назад и наводнява с нечистотии къщите в ниското.

Снимка: btvnovinite.bg

Потърпевша е и детската градина.

" Мазето на детската градина се цялостни с вода, която идва след задръстване на канализациите ", отбелязва директорката Пенка Иванова.

Според ВиК за част от проблемите е отговорна и локалната власт.

" Общината продължава да си опесъчава. Мият си улиците, това всичко влиза в канала. Един път е стеснен диаметърът на тръбите, повторно, пясъкът в допълнение понижава проводимостта ", изяснява Костадин Камберов, шеф на ВиК-София.

Общината не може да обезпечи 7 милиона лв. за цялостна замяна. Според районното министерство Копривщица към този момент е получила 2, 5 милиона лв.. Други към този момент не се плануват.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР