Пореден протест и напрежение в Цалапица. Близки на убития 24-годишен

...
Пореден протест и напрежение в Цалапица. Близки на убития 24-годишен
Коментари Харесай

Протестиращ пред полицията в Стамболийски получи наказателно постановление отпреди половин година

Пореден митинг и напрежение в Цалапица. Близки на убития 24-годишен Димитър се събраха пред постройката на полицията в Стамболийски с искане за оставки и обективни санкции.

Минути преди включването онлайн на NOVA пред районното ръководство чиновник на реда излезе, с цел да връчи наказателно разпореждане на един от протестиращите пред постройката.

„ Преди време бях измамен от един господин, който е в тесни връзки със остарелия шеф на полицията. Бях излъган, а в този момент очевидно желаят да ни сплашат ”, сподели мъжът, на който връчиха постановлението.

Полицаят съобщи, че постановлението е от декември 2022 година за осъществена кражба. „ Не е опит да бъдат сплашени. Аз познавам лицето, бяхме съученици. Сега го видях и по тази причина му го връчвам ”, изясни униформеният.

Хората акцентират, че полицията е бездействала по случая с убития Димитър. „ Отказаха да образуват досъдебно произвеждане, тъй като не желаят казусът да бъде разгласяван. Беше ни отказано следствие и споделиха, че няма данни за тежко съзнателно закононарушение. Не желаеха да ревизират какво се случва ”, уточни протестираща.

„ Ставаме очевидци на още по-голямо напрежение сред хората. Нашето районно въобще не взима отношение по случая ”, сподели бащата на убития Димитър. Недоволните са безапелационни, че има прикриване на случая и закъснение на следствието.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР