Пореден опит за измама в интернет пространството чрез спекулация с

...
Пореден опит за измама в интернет пространството чрез спекулация с
Коментари Харесай

Поредна измама с лого на БНТ: Фалшив сайт рекламира лекарства

Пореден опит за машинация в интернет пространството посредством нечиста сделка с изявление от кореспондент на Българска национална телевизия. Фалшив уебсайт употребява остарялото лого на публичната телевизия, с цел да популяризира лекарство за хипертония.
Подвеждащото наличие на рекламата гласи, че може да намерите повече информация в редакцията на Българска национална телевизия, също така е оповестено и подправено изявление със основателя на лекарството, извършено, сякаш, от кореспондент на държавната медия.

Страницата на дистрибутора на медикамента също припомня на графичната визия на уеб страницата на Българска национална телевизия, а първоначално е сложено и остарялото лого на малкия екран.

Българска национална телевизия изрично предизвестява потребителите, че не взе участие в рекламата и дистрибуцията на всевъзможен вид лекарствени артикули, а опитите за операция от името на медията са нарушаване на закона и подлежат на глоба от наказателните органи.

Преди време фалшив уебсайт отново промотира подправено лекарство за кръвно налягане. На платформа, която имитира интернет страницата на Българската национална телевизияп бе качено изявление с привиден експерт - българският студент Ивайло Иванов, основател на неповторима формула, която може да излекува хипертония и да предотврати инсулт или инфаркт поради високо кръвно.

Публикацията е под формата на изявление, а под нея основателите на фалшив уеб страницата даже са се постарали да свържат и мнения във Фейсбук. Кухи профили на несъществуващи хора споделят какъв брой удовлетворени са останали от подправеното лекарство ReCardio.

Коментарите са десетки, само че зад никой от тях не стои същински човек. Профилите във Фейсбук са без фотоси, само че всички единомислещо заявават, че ReCardio им е оказал помощ.

Вижте по какъв начин наподобява подправеният уебсайт:

.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР