Пореден набег беше извършен в село Малорад – неизвестни опитаха

...
Пореден набег беше извършен в село Малорад – неизвестни опитаха
Коментари Харесай

Отново нападение в село Малорад

Пореден набег беше осъществен в село Малорад – незнайни пробваха да унищожат равнищата на млад аграрни производител и даже насочиха пушка към главата му.

24-годишният Светослав Георгиев още не може да се съвземе от преживения смут. Посред нощ, до момента в който пазел фамилната равнища от 100 декара, каруци с коне нагазили в царевицата, а в главата си усетил опряно дуло.

„ Само видях цевта на пушката. Човекът с качулката беше застанал настрана от мен, до камиона (...) Каза ми: „ Ако се обърнеш, си труп “, описа пострадалият – Светослав Георгиев-син.

Семейството обработва общо 700 декара, споделя, че не дължи никому нищо.

„ Според мен нещата идват или от някой от конкуренцията от земеделците, или поради това, че не си плащаме защитата – сами се охраняваме, тъй като нямаме опция да си плащаме “, сподели Светослав Георгиев-баща.

В селото на ужасите, както назовават Малорад, къщите със самотници са нападани по няколко пъти .

„ Посред зима ни изпочупиха прозорците! Няма милиция, няма отбрана никаква за нас, възрастните хора “, оплака се Тодор Рашев.

От месеци полицейското ръководство в Бяла Слатина е без шеф, а и никой не желае да става , поради размирни села като Галиче и Малорад.

Същевременно Георгиеви се притесняват, че набезите против бизнеса им ще продължат.

„ Ако уважаемите депутати, прокурори и служители на реда си създадат труда да отворят бюлетините от полицията, ще схванат кои са, те са едни и същи, по пет-седем индивида от всяко село. Сигурно ще ни възпламенят и тракторите, несъмнено ще ни възпламенят и базата, от тук нататък чакам всичко, това е идващото Галиче “, сподели Светослав Георгиев-баща.

От полицията отхвърлиха коментар, с цел да не се пречи на следствието. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР