Пореден мащабен протест срещу управляващите в Сърбия. Хората искат промяна,

...
Пореден мащабен протест срещу управляващите в Сърбия. Хората искат промяна,
Коментари Харесай

Нов мащабен протест срещу управляващите в Сърбия

Пореден огромен митинг против ръководещите в Сърбия. Хората желаят смяна, свободни медии и гарантиране на правата им. Президентът Александър Вучич е подготвен за предварителни избори, само че опозицията съобщи, че ще ги бойкотира.

За четвърти път хиляди сърби се включиха в кротичък марш по улиците на Белград. Те показаха недоволството си от президента Александър Вучич и ръководещата Сръбска Прогресивна партия. Множеството скандираше антиправителствени лозунги и настоя за смяна.

Вик Йеремич: " Хората са по улиците, тъй като им писна от несправедливостта, от корупцията, от насилието, омръзна им да ги изнудват. Днес в Сърбия не можеш да се оправиш с институциите, тъй като те съвсем не работят. Ето за какво сме толкоз доста! " Биляна Николич: " Най-накрая нещо ще се промени в тази страна! "  © Българска телеграфна агенция
Повечето от протестиращите са последователи на Алианса за Сърбия - обединяване на 30 опозиционни партии и обединения. Според тях Вучич е автократ, а партията му е корумпирана. Обвинения, които президентът гневно отхвърля. По-рано през седмицата Вучич съобщи, че няма да извърши настояванията даже и 5 милиона сърби да излязат по улиците.

По време на снощния митинг обаче, той даде изявление за про-правителствена телевизия и съобщи, че е подготвен да разиска настояванията на опозицията. На влизане в постройката на медията група протестиращи го освиркаха. Това са първите огромни антиправителствени митинги в Сърбия от 2000 година насам, когато от власт беше свален тогавашният президент на Югославия Слободан Милошевич.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР