Пореден граждански протест срещу Истанбулската конвенцията се проведе пред парламента.

...
Пореден граждански протест срещу Истанбулската конвенцията се проведе пред парламента.
Коментари Харесай

Пореден граждански протест срещу конвенцията пред парламента

Пореден цивилен митинг против Истанбулската конвенцията се организира пред Народното събрание. Заради противоречивото споменаване на обществения пол, протестиращите упорстват тематиката за одобряването й да отпадне от дневния ред на обществото.

" Тя за момента е оттеглена, само че не е взето дефинитивно решение и позиция. На хората се притъпява вниманието и по-късно скрито ще си го гласоподават и в един миг ще излезе, че е утвърдено ", разясняват пред БНР протестиращи.

" Няма да спрем до тук. Ще продължим, до момента в който не се отдръпна напълно. Ако ние застанем зад децата си, кой. Конституцията на България пази правата на дами, на деца, на всички хора и е безусловно задоволителна, стига да се извършва ", допълват протестиращи.

 Протест против ратификацията на Истанбулската спогодба
Протест против ратификацията на Истанбулската спогодба

Искат прокуратурата да проверява агитация на " гей, лесбиян и хомо технологии "

Припомняме, предходната седмица, Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия разяснява, че " отговорност за сагата с Истанбулската спогодба носи, единствено и само, държавното управление ". Той изяснява, че конвенцията е вкарана в Народното събрание, без пояснителен отчет, в който да е разказано, коя част от законодателството ни би трябвало да се промени, с цел да се синхронизира с документа.

" Премиерът сподели в Брюксел, че Истанбулската спогодба ще бъде призната до края на европредседателството. От през вчерашния ден той има нова позиция- че я изтеглят, само че не излиза наяве по какъв начин " , разяснява социалистът. Бойчев изясни, че преди последното изказване на премиера, ръководещите са желали да търсят публичен консенсус по тематиката.

 Няма да се постанова със мощ конвенцията, изяснява Цветанов
Няма да се постанова със мощ конвенцията, изяснява Цветанов

Отлагат утвърждението на Истанбулската спогодба, поради терзанията на хората, подклаждани от Българска социалистическа партия

Припомняме, откакто ратификацията на Исатнбулската спогодба мина през Министерски съвет и стигна до Народното събрание се развихри плевел спор освен в обществото, само че и измежду политическите партии. Освен от Вътрешна македонска революционна организация и " Атака ", от Българска социалистическа партия също се оповестиха срещу ратификацията, като дадоха поръчка и за образуване на референдум.

Държавният глава също се изрече срещу ратификацията, като съгласно него в този момент не е моментът. В следствие от ГЕРБ замразиха напредването и внесоха искане за пояснение на документа от Конституционния съд.

 Всички чули за Истанбулската спогодба, срещу са 60%
Всички чули за Истанбулската спогодба, срещу са 60%

78% споделят мнението, че в никакъв случай не е късно да се ревизира нечие благосъстояние
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР