Пореден епизод на ноемврийската зима се очаква през почивните дни.

...
Пореден епизод на ноемврийската зима се очаква през почивните дни.
Коментари Харесай

Снежна зима се очертава през уикенда

Пореден епизод на ноемврийската зима се чака през почивните дни. В края на тази седмица ще се оформи зона с ниско налягане, която ще премине над Балканите с вятър, дъжд, сняг и по-ниски температури, написа

След краткотрайно прекъсване на преваляванията в четвъртък, в петък следобяд ще завали още веднъж. До среднощ в Северозападна България и в някои западни елементи на Дунавската низина ще паднат до 40-50 литра дъжд. Междувременно, леден атмосферен фронт ще намали температурите в петък през нощта. Така в събота още преди обяд от запад на изток ще завали сняг. Предварителните прогнози за траекторията на циклона позволяват да вали интензивно с струпване на снежна завивка съвсем през целия ден.

Привечер от запад преваляванията ще стопират, само че ще продължат в източните региони и най-много в Североизтока. В неделя още преди обяд снеговалежите ще спрат, само че денят ще е леден и прохладен. Очакват се студени пориви със скорост до 70-80 километра в час - изключително мощно ще духа в Дунавската низина и към Стара планина. Ще има предпоставки за снегонавявания и затруднения в трафика, най-много по проходите в Стара планина.

В неделя метеорологичните модели предвиждат снежна завивка до 15 см в по-ниските региони и до 30-40 см в планините.

Дневните температури в петък - 12-17 градуса, в събота - 0-5 градуса (в Югоизтока до 15 градуса), в неделя - минус 2 до плюс 5 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР