Пореден ден на демонстрации в Барселона. Цяла Каталуния е разтърсвана

...
Пореден ден на демонстрации в Барселона. Цяла Каталуния е разтърсвана
Коментари Харесай

Протестите в Барселона продължават

Пореден ден на демонстрации в Барселона. Цяла Каталуния е разтърсвана от митинги от 14 октомври, когато 9 сепаратистки водачи получиха присъди за ролята им в неразрешения от Мадрид референдум за самостоятелност на самостоятелната област, извършен преди две години.

 © БГНЕС
Хиляди каталунци извършиха улиците на Барселона и желаеха освобождение на наказаните, които считат за политически пандизчии, както и самостоятелност на най-богатата област в Испания.

Въпреки желанията на уредниците за мирни митинги, каталунската столица претърпя и подиуми на принуждение.

По-рано през днешния ден стотици кметове връчиха на каталунския водач Куим Тора документ със същите претенции към управляващите в Мадрид - да освободят наказаните и да разрешат на Каталуния сама да дефинира бъдещето си на нов референдум.

Също през днешния ден в каталунската столица издигнаха апел за разговор сред политиците за разрешаване на рецесията. Участниците в демонстрацията бяха облечени в бяло, в символ на противоречие със сегашната обстановка.

Жителите на Каталуния са разграничени по въпроса за бъдещето на региона. Според последния сондаж, поръчан от локалните управляващи 44% поддържат концепцията за самостоятелност, а над 48% са срещу нея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР