Пореден абсурд в Асеновград. Имот - зелена зона, заради който

...
Пореден абсурд в Асеновград. Имот - зелена зона, заради който
Коментари Харесай

Собственици започнаха процедура по застрояване на зелена площ в Асеновград, арестуваха кола

Пореден парадокс в Асеновград. Имот - зелена зона, поради който бяха извършени дни на митинги с демонстрации и палатков лагер, към този момент е ограден от притежателите и очевидно теренът се приготвя за градеж. Неволно или преднамерено в частната зона попадна автомобил на семейство от Асеновград, живеещо на улица " Сливница " №35. Блокиран е и достъпът на пешеходци. От няколко дни хората не могат да изкарат возилото си от мястото, поради сложени заграждения.

Така, колата остана " задържана ". По първична информация, наследници на парцела на Георги Иванов са отделили региона - както улицата, по този начин и тротоара към нея. На мястото е сложена бетонна ограда и телена мрежа, като по този метод улицата остава без излаз и вход. В заградената зона попадна и противопожарен кран, който при потребност се употребява за три квартала - „ Младежки ", „ Баделема” и „ Христо Ботев”.
Потърпевшите описват, че преди две седмици наследниците на парцела са го оградили с телена мрежа. Още тогава поданици на квартал „ Баделема” са протестирали, че при монтиране на заграждението не е спазен кадастралният силует. " Местни органи, които би следвало да са ангажирани с казуса, не взеха никакво отношение, с цел да бъде спазен Законът за устройство на територията и безмълвното им единодушие за оградата подтикна наследниците да я бетонират на две места, и то отново не по белия силует. ", изясняват обстановката асеновградчани. Те описват, че опитващите се да попречат на протичащото се, са били откарани в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Асеновград, с цел да пишат пояснения. " Дежурният прокурор кой знае къде се беше " запилял " в този миг. Ситуацията не мина и без случай. Възрастна жена бере е в болница, поради стресът, който претърпява. ", разясниха разгорещено живеещите към земята със противоречивия проблем.
Припомняме, че парцелът е с величина към 900 квадратни метра. Зоната е единствена зелена повърхност в региона и е ситуирана наоколо до Палеонтологичния музей. През миналото лято живеещи в близост проведоха подписка и дейни митинги против унищожаването й и на нейно място - построяването на жилищна постройка. В резултат на дейностите на асеновградчани, на постоянното си съвещание на 11.07.18 година Общински съвет–Асеновград анулира предходното си решение за застрояване на градинката. Като обезщетение, наследниците на земята би следвало да бъдат овъзмездени със подобаващ общински парцел и зелената повърхност да бъде непокътната за публично прилагане, споделя ръководителят на инициативния комитет Мария Аврионова.
Дали локалната власт е безсилна по повод по проблема, или повода е друга и дали следващата зелена повърхност в Асеновград ще бъде унищожена и застроена по този начин, както се отсичат и десетки дървета в града, следва да разберем.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР