Поразителната победа на Нова демокрация изгори коалиционните сценарии, в резултат

...
Поразителната победа на Нова демокрация изгори коалиционните сценарии, в резултат
Коментари Харесай

Победителят Нова демокрация ще върне мандата, прогнози за нови избори в Гърция на 25 юни

Поразителната победа на " Нова народна власт " " изгори " съдружните сюжети, вследствие на което се чака вторите избори да бъдат скоро. Прогнозната дата е 25 юни.

 

Електоралната синя карта (с изключение единствено на регион Родопи) с безапелационната победа на НД на изборите е персонален успех на Кириакос Мицотакис, превъзхождащ и най-оптимистичните прогнози, вследствие на което политическите лостове форсираха конституционния развой по отношение на датата на вторите избори, която съгласно прогнози е 25 юни.

 

Сценариите за съдействие бяха смазани от преобладаващия % - 40,79%, реализиран от Нова Демокрация, докосвайки границите на автономия със 146 места с разлика от съвсем 21 пункта (20,72%) от втората партия.

 

„ Данните от урните са катализатор. Те потвърждават, че Новата народна власт има утвърждението на жителите да ръководи без значение и мощно “, акцентира Кириакос Мицотакис във вчерашното си изказване, наблягайки в това време, че мощно държавно управление, което има вяра в промените и може да ги ползва, „ не може да се сътвори от несигурни парламентарни обединения ".

 

От първите резултати, които демонстрираха безспорна доминация на дясноцентристката секта, от НД прочетоха посланието на гласоподавателите за държавно управление подкрепено от парламентарно болшинство, тъй че да продължат самоуверено и бързо със затваряне на всяка полемика за коалиция, преди даже тя да стартира.

 

Според информация господин Мицотакис, движейки се институционално и спазвайки Конституцията, през днешния ден ще получи мандат за сформиране на държавно управление от Президента на републиката, само че без действително да го употребява. Ще осведоми другите политически водачи за решението си да свика втори избори, което в среда на нараснала пропорция може да докара до самоподдържащо се държавно управление на НД.

 

Засилвайки сюжетите за ускорение на вторите избори на 25 юни, Кириакос Мицотакис добави: „ Без подозрение политическото „ земетресение “, което се случи, ни приканва всички да ускорим процеса за дефинитивно държавно решение, тъй че страната ни да има допустимо най-скоро опитна ръка на кормилото ".

 

Предвид голямата победа на НД в информацията се показва, че Алексис Ципрас и Никос Андрулакис смятат, че няма основа за разискване на допустимо съдействие, заради което не наподобяват склонни да употребяват мандатите, които ще получат от Катерина Сакеларопулу.

При очертаващото се съответствие на силите в гръцкия парламент, където Нова народна власт ще има 146 места от общо 300 депутати, вероятността за сформиране на държавно управление, в случай че тя не осъществя мандата си, наподобява невъзможна.  

 

Тази заран изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Калиопи Спану ще съобщи формалните резултати от изборите на 21 май на ръководителя на Народното събрание, а по-късно Константинос Тасула ще отиде в Президентството, с цел да ги съобщи на президента на републиката, тъй че госпожа Сакеларопулу да може да задейства конституционността на мандатите.

 

Източник „ Труд “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР