Поразен съм, че заместник главният прокурор веднага определи станалото с

...
Поразен съм, че заместник главният прокурор веднага определи станалото с
Коментари Харесай

Проф. Радулов за инцидента с Гешев: Като че ли заместник главният прокурор беше готов с изявление веднага 

Поразен съм, че заместител основният прокурор незабавно дефинира станалото с Гешев като атентат, осъществен от експерти. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност и някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи.  



" Такива неща се споделят, когато специалистите криминалисти правят огледа, дадат своите изводи, създадат се нужните експертизи. Като че ли заместител основният прокурор беше подготвен с това изказване незабавно откакто се е случил случаят ", разяснява проф. Радулов.

Той направи паралел с атентата в Сарафово: " Иначе това, което мен персонално ме тормози, беше огромната аналогия на метода, по който се проверява атентата в Сарафово: не в точния момент обезпечено мястото към събитието, разхождат се всякакви хора, не е ясно какви, някакви задгранични специалисти, които не е ясно в каква форма и по каква причина участват на следствени мероприятия. Не е ясно, никой не споделя име, с цел да знаем израелски специалист ли е, или е някакво подстрекателство, или някакво инцидентно минаващ израелец, който е на отмора някъде там. Също по този начин някакви хора се разхождат с лопати, не са облечени в съответните костюми ".

Според него всичко това наподобява като непрофесионално и от двете страни: " И от страна на този, който е направил по този начин наречения " атентат “, тъй като не съм сигурен, че това е атентат, и от страна на проверяващите. Така че прибързаните изводи за това дали е атентат, дали е професионално или аматьорски осъществено могат единствено да накарат хората, които така и така имат подозрения в това, което се е случило, изобщо да не имат вяра на формалните управляващи ".

Проф. Николай Радулов попита в такива случаи кой има интерес. " И явно е, че безпределно многото обвинени, които са се подписали съглашения с Гешев в битието му на прокурор, надали имат нещо против настоящия основен прокурор. Тези олигарси, за които се загатваше в предходни брифинги на прокуратурата, за които се разказваше по какъв начин се готвят държавни преврати, също са надалеч от това, и надали биха се захванали с това по подобен метод да героизират господин Гешев. Рано е да си каже, само че аз мисля, че най-сетне ще излезе някаква битова преживелица, която освен това не е ориентирана към основния прокурор ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР