Поради засиления интерес от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” припомнят кога и как

...
Поради засиления интерес от УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” припомнят кога и как
Коментари Харесай

PCR в Пирогов - какво трябва да знаем?

Поради засиления интерес от УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов” напомнят по кое време и по какъв начин можем да създадем PCR тест за ковид в пунктовете в лечебното заведение.

КЪДЕ?

Проби се взимат в пунктовете пред болничното заведение в особено обособените за задачата преносими лаборатории (фургони).

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Подписана „ Декларация за осведомено съгласие”, която за ваше улеснение може да изтеглите от тук и да попълните авансово.

- За пътуващите в чужбина УМБАЛСМ „ Н.И. Пирогов” може да издаде интернационален документ с отрицателен резултат на британски език. За документа е належащо да предоставите и копие от персонален документ.

КОГА?

Пунктовете за RT-PCR са с работно време от 07:30 до 19:00 часа.

- Ако желаете да получте резултата си в границите на деня, би трябвало да посетите нашите пунктове преди 12 часа. Готовия резултат ще получите след 19 часа на същия ден от централната регистратура на болничното заведение.

- За осъществяване на PCR проби Лабораторията по вирусология към УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов” работи с посоки по НЗОК и електронни посоки.

КАКТО ПРЕДСТАВЛЯВА PCR?

Молекулярната диагностика (RT-PCR) е стандарт в доказването на SARS-CoV-2. Пробата се взима от носоглътката и фаринкса, където на първо време попадат вирусните частици и най-рано могат да бъдат открити.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР