Поради размножителния период до края на май е забранен уловът

...
Поради размножителния период до края на май е забранен уловът
Коментари Харесай

Промениха разрешените за риболов места в язовир “Огоста”

Поради размножителния интервал до края на май е неразрешен уловът на риба във водните обекти до 500 метра надморска височина. За да могат да упражняват заниманието си през този интервал има и позволени зони в област Монтана.
“Този път възбраната важи и за баластриерите край село Горно Церовене, в опашката на язовир "Огоста ", заяви Валери Спасов, контрольор в Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури в Монтана. Две нови зони са отредени за позволен лов на риба:
"Там е околност, в която излизат да хвърлят своя хайвер много шаран и сом. Тази година сме поправили това. Всички разливища ще бъдат неразрешени, в това число и това в село Горно Церовене, Боровци, Калиманица. Единствената позволена зона за лов на риба ще бъде от язовирната стена в посока полуостров "Расника " и от язовирната стена в посока Малокутловския ръкав. "
По река Огоста и река Дунав също има зони свободни за лов на риба.
"Както всяка година, по река Огоста позволени са баластриерите в село Громшин за феновете на речния лов на риба и в град Лом също сме създали дребна промяна. Тази година позволената зона ще бъде в региона на Дунавския парк на град Лом ", посочи Валери Спасов.
За рибовъдните обекти намиращи се от 500 до 1500 метра надморска височина възбраната за улов на риба е в действие от 1 май до 15 юни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР