Поради лошото техническо състояние на самолетите F-16, Белгия не може

...
Поради лошото техническо състояние на самолетите F-16, Белгия не може
Коментари Харесай

Киев удари на празно. Белгия реши за самолетите

Поради неприятното техническо положение на самолетите F-16, Белгия не може да ги трансферира на Украйна, съобщи началникът на отдела за материално обезпечаване на армията на страната генерал-лейтенант Фредерик Гетинк, осведомят международните издания.

Според него да се дават на украинските водачи остарели машини, с цел да се бият, е все едно да се доставят в Африка медикаменти с изминал период на валидност.
-->
" Ако изпратите в Украйна аероплан, който към този момент не е безвреден и за който знаете, че има пукнатини по корпуса, рискувате да изложите на риск живота на водача ", споделя Гетинк.

Но също така Украйна няма да получи също по този начин и боеприпаси от Белгия. Според белгийски вестник La Libre Belgique страната към този момент е изтощена от великодушни доставки на оръжия и муниции за Украйна.

Сега Брюксел ще би трябвало да похарчи най-малко седем милиарда евро, с цел да попълни личните си запаси. Така че не може да се приказва за никакви доставки в Украйна в близко бъдеще.

" Достигнахме границата на това, което можем да дадем на Украйна. Попълването на боеприпаси е призрачен сън. Отнема години ", споделя Фредерик Гетинк, пише БЛИЦ
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР