Поръчител на криминалното разораване на защитената дюна в къмпинг "Смокини"

...
Поръчител на криминалното разораване на защитената дюна в къмпинг "Смокини"
Коментари Харесай

Лъснаха имената на замесените в аферата с дюната на Смокини, има кметски племенник

Поръчител на престъпното разораване на предпазената дюна в къмпинг "Смокини " е бургаският предприемач Иван Петков Нончев, оповестява Флагман.бг, базирайки се на свои източници. Той се оказал и притежател на караваната, към която предишното лято са се вихрели закани, че би трябвало да й бъде обезпечен подстъп за коли от основния път.
Нончев е притежател на компания "Тарс Нончев ПРО " ЕООД. Той е упълномощил на притежателите на багери в с. Равадиново, общ. Созопол - Манол Пазвантов и Васил Георгиев, на които платил 1000 лева да извършат разораването с тежка верижна техника.
Тази им обрисувал с колчета какво тъкмо би трябвало да се изравни. Тримата са арестувани нощес. Багеристите настояват, че това е поръчителят, само че Нончев отхвърля и споделя, че в никакъв случай не ги е виждал.
"Още не съм отишъл на работа, нищо повече не мога да ви кажа, ще звъна на полицията, още обаче съм в банята у дома и съм съблечен ", заключи Пазвантов в 08:50 ч., съобщи кметът на Равадиново Иван Пазванто на въпрос кои са двамата багеристи.
Проверка откри директни роднински връзки на Манол Пазвантов с Иван Пазвантов.
Случаят ще се окаже доста безизходен. Засега не е ясно изяснено чия тъкмо е собствеността на караваната и притежателят на парцела на възобновената земя - предпазена дюна, върху която е сложена.
Дали това е едно също лице и кой е заинтригуван от заравняването на терена. В момента на място се правят процесуално-следствени дейности.
"Разберете ме, от вас узнавам, че Манол е в ареста. Той няма екскаватор. Не може да е забъркан! Има камион и трактор с колесник. Племенник ми е, само че е невероятно да се е забъркал ", сподели Пазвантов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР