Популярността на френския президент Еманюел Макрон отбеляза забележителен спад от

...
Популярността на френския президент Еманюел Макрон отбеляза забележителен спад от
Коментари Харесай

Популярността на Макрон достигна най-ниското си равнище от избирането му

Популярността на френския президент Еманюел Макрон означи незабравим спад от 10 пункта за един месец, съобщи Франс прес, цитирайки оповестено през днешния ден изследване на социологическия институт Ифоп за сп. "Пари мач ".

Само 31 на 100 от французите утвърждават активността на президента, по отношение на 41 на 100 предишния месец. Премиерът Едуар Филип е изгубил 3 на 100, достигайки до поддръжка от 35 на 100.

Това е най-ниското ниво на известност за Макрон от встъпването му в служба през май предходната година. Той се показва даже малко по-зле от предходния президент Франсоа Оланд, който имаше известност от 32 на 100 на същия стадий от своя мандат, през септември 2013 година, отбелязва Франс прес.

Само 32 на 100 от французите утвърждават икономическата политика на Макрон, а 68 на 100 са на противоположното мнение. Само 22 на 100 считат, че той схваща какво ги тормози.

Точно преди почивката си Макрон беше разтресен от абсурда с някогашния си бодигард Александър Бенала. Президентът е подложен на непрекъснати рецензии от опозицията и би трябвало да извърши промени в държавното управление си, наранено от оставката на известния министър на екологията Никола Юло. Освен това държавното управление се занимава от няколко дни с радикални промени в данъчното законодателство.

Проучването на Ифоп е осъществено онлайн. В него са взели участие 1015 души на възраст над 18 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР