Популярният писателски тандем Ларш Кеплер провокира феновете на криминални истории

...
Популярният писателски тандем Ларш Кеплер провокира феновете на криминални истории
Коментари Харесай

Излезе най-добрият трилър на Ларш Кеплер

Популярният писателски тандем Ларш Кеплер предизвика почитателите на престъпни истории с нов вцепеняващ разказ. В „ Лазар “, издаван от „ Ентусиаст “, контрольор Юна Лина се изправя пред най-големия си призрачен сън, който ще води читателите на тъмно и объркано странствуване в съзнанието на злопаметен палач.

Заглавието е разпродадено в тираж от над 17 милиона екземпляра по целия свят, а през 2019 година получава премията на Storytel за най-хубав съспенс в Швеция. Вече се работи и по огромна екранизация на книгата за Apple TV+, където в основната роля ще се превъплъти магнетичният Том Харди.

След „ Хипнотизаторът “, „ Договорът „ Паганини “, „ Свидетел на огъня “, „ Пясъчния човек “, „ Преследвачът “ и „ Ловеца на зайци “ съпрузите Александър и Александра Андорил, стоящи зад псевдонима Ларш Кеплер, показват своята най-сурова история досега. Авторите описват най-ударното и прочувствено следствие на Юна Лина, което ще накара читателите да затаят мирис. В началото се случва нещо изцяло неподозрително, само че скоро инспекторът осъзнава, че е изправен пред неудържимо зло.



Шведското писателско семейство, което разгласява бестселърите си под псевдонима Ларш Кеплер

Най-безмилостните нарушители из цяла Европа стартират да умират по ужасяващи способи. Първоначално наподобява, че досегът им с подземния свят най-сетне ги е застигнал, само че когато се оказва, че две от жертвите имат връзка с контрольор Юна Лина, излиза наяве, че килърът е един. Въпреки това полицията не е склонна да се заеме със случая. Ако тайнствен внимателен жител улеснява работата им, за какво да застават на пътя му? Юна обаче е уверен, че това не е някой предстоящ воин. Всички тези убийства имат доста по-мрачен план.

Отчаян, Юна се обръща за помощ към Сага Бауер. Ако предчувствието му е вярно, тя е единственият човек, който може да му помогне да повали този безсъвестен нарушител. Но Сага се бори със лични демони, а килърът знае тъкмо по какъв начин да ги употребява като свое преимущество. Той продължава да работи безнаказано и, наподобява, никой не е в сигурност. Когато стартира да се насочва към най-близките до Сага и Юна, инспекторът схваща, че това е най-страшният изверг, който би могъл да си показа.

„ Лазар “ поддържа съвсем отвратително равнище на напрежение от самото начало и кара читателите да се опасяват, че всеки миг някой ще бъде погубен по извънредно нечовечен метод “, споделят от Publishers Weekly. „ Почитателите на трилъри не би трябвало да пропущат този разказ. “

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР