Популярният журналист от германския тв канал ARD Хайо Запелт се

...
Популярният журналист от германския тв канал ARD Хайо Запелт се
Коментари Харесай

Обвиниха МОК за замитане на допинг скандала с Русия


Популярният публицист от немския тв канал ARD Хайо Запелт се изрече извънредно сериозно след решението на МОК да възвърне участието на Русия в олимпийското придвижване.

Това се случи през вчерашния ден, 28 февруари и на процедура значи, че съветските олимпийци към този момент ще могат да вземат участие на Олимпиада под флага и химна на своята страна.

Членството на Русия бе отнето на 5 декември 2017 година и в Пьонгчанг руснаците се състезаваха под олимпийски байрак поради допинг операциите по време на предходната Зимна Олимпиада в Сочи преди четири години.

Въпреки всички изказвания, че в Корея ще вземат участие единствено чисти съветски спортисти, двама от тях бяха хванати с допинг.

Според Запелт решението на МОК си е чиста проба замитане на абсурда, а е трябвало да се стигне до цялостното му разплитане.

" Мисията е изпълнена. МОК възвърне правата на Русия все едно нищо не е станало. Беше ясно през цялото време, че кукловодът Томас Бах, затулен зад положителни планове, ще погребе един от най-големите допинг кавги в историята на спорта ", написа Запелт в Туитър.

Запелт е профилиран по тематиката с допинга. След серия от негови документални филми се стигна до съветската атлетическа федерация през есента на 2015 година и последвалото недопускане до игрите в Рио 2016.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР