Популярната стрийминг услуга Spotify съобщи в сряда плана си да

...
Популярната стрийминг услуга Spotify съобщи в сряда плана си да
Коментари Харесай

Spotify обяви, че става публична, въпреки ръста на загубите си

Популярната стрийминг услуга Spotify заяви в сряда проекта си да стане социална компания. Тя е подала документи за листване на Нюйоркската фондова борса под името SPOT, предава CNBC.
Според компанията акциите ѝ би трябвало да се търгуват на стойност 132.50 щатски $ на частните пазари. Това прави обща оценка от 23 милиарда $.
Spotify е водач в региона на музикалния стрийминг в международен мащаб. Компанията регистрира 71 млн. платени клиенти и над 159 млн. месечни дейни слушатели към месец декември 2017 година Тщ се употребява в 61 страни и територии. Най-близкият ѝ съперник е Apple Music, само че и тя е надалеч от нейните достижения – с едвам 36 млн. клиенти.
През 2015 година компанията регистрира доходи от 2.37 милиарда $, които към 2017 година са скочили фо 4.99 милиарда $. Ръстът на платените клиенти е в размер на 46%, а този на дейните консуматори е 29% спрямо миналата 2016 година.
Оперативната загуба на Spotify обаче също е повишена – до 461.3 млн. $ през 2017 година спрямо 425.9 млн. $ през 2016 година Общо загубата на компанията за 2017 година е в размер на 1.5 милиарда $.
Един от главните проблеми на другояче известната услуга е успеваемостта на нейния бизнес модел. Тя постоянно се сблъсква с нуждата да заплаща непредвидени такси към лейбъли, издатели и композитори. Друг проблем е този с подправените актьори, чийто профили източват пари от платформата под формата на другояче законни заплащания за активността си. Подобен случай, освен това със забъркан български профил, гръмна напълно неотдавна, като съгласно информацията индивидът евентуално е спечелил към 1 млн. $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР