Популярната опозиционна радиостанция Ехото на Москва беше изключена от ефира,

...
Популярната опозиционна радиостанция Ехото на Москва беше изключена от ефира,
Коментари Харесай

Русия спря излъчването на „Ехото на Москва“ и „Дождь“

Популярната опозиционна радиостанция " Ехото на Москва " беше изключена от ефира, заяви основният редактор на медията Алексей Венедиктов. Решението е на регулатора " Роскомнадзор " по искане на Генералната прокуратура на Русия.

" Сайтовете на радио " Ехото на Москва " и на телевизия " Дождь " целеустремено и систематично разгласяват апели към екстремистка активност, както и погрешна информация за дейностите на съветските военнослужещи в границите на специфичната интервенция за отбрана на Донецката и Луганската национална република ", се показва в настояването на прокуратурата до медийния регулатор. В текста се акцентира, че в случай че посочените нарушавания не бъдат отстранени, то уеб страниците ще бъдат блокирани.

Главният редактор на " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов съобщи, че радиостанцията не е получавала информация за претенциите на прокуратурата. " Не считаме, че сме нарушавали нещо ", сподели Венедиктов за организация " Интерфакс ", представена от " Сега ".

Само часове по-късно " Роскомнадзор " спря и канал " Ехо " в " Яндекс Дзен ". Веднага откакто Русия нахлу в Украйна, " Роскомнадзор " стартира да изпраща предизвестия до медиите, че разгласяват " неточна информация ", в това число наричайки " специфичната интервенция " на Владимир Путин " офанзива, навлизане или оповестяване на война ". Цензурата наложи ограничавания на съветски медии като " Current Time ", " The New Times ", студентското издание " Doxa ", районните издания Taiga.info и " Krym. Realii " (Rain, Current Time и Krym.Realii) ), които преди този момент са били оповестени за задгранични сътрудници. Освен това " Роскомнадзор " блокира редица известни украински издания в Русия

Близо 7000 арестувани по време на антивоенни митинги в Русия

Протестите вътре в Русия против войната и дейностите на Владимир Путин се разрастват. 6 817 души са били арестувани по време на антивоенни дейности от 24 февруари насам. На 1 март в Санкт Петербург се организира 6-ти по ред протест.

Хората скандираха " Не на войната ". Пет деца и техните родители бяха арестувани в Москва с антивоенни плакати покрай украинското посолство. Те са било откарани в полицейско ръководство и по-късно са освободени след интервенция на юрист.

Московските депутати приканиха Путин да спре войната и оповестиха, че " това е злополучие ". Групата на депутатите на Гагарински общински регион в Москва осъди военните дейности на територията на Украйна и прикани Владимир Путин неотложно да изтегли войските си оттова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР