Популярната музика, която се консумира в света и идва основно

...
Популярната музика, която се консумира в света и идва основно
Коментари Харесай

Фалш или изкуство е хитът с откраднатите гласове на Drake и The Weeknd



" Популярната музика, която се употребява в света и идва главно от Съединени американски щати, е към този момент в огромна степен автоматизирана. В множеството хитови части няма един актьор, който самичък да си написа текстовете и аранжировката към тях. По-скоро имаш назначени 20-ина души, чиято цел е да основат един шлагер, който да се върти. Ние сме улеснили работата на изкуствения разсъдък още преди да се появи " - това споделя писателката Йоанна Елми в новия епизод на аудио подкаста " Trendy " и добавя: " Защото геният да свириш на избран инструмент или да бъдеш добър вокалист - към този момент не се цени толкоз високо. В тази обстановка за изкуствения разсъдък е извънредно елементарно да събере този музикален план, който е изчислен, в сравнение с изобретателен и да възпроизведе доста такива творби ".

Йоанна дава за образец и книгата, в която се изяснява процеса по мигриране от огромните текстописци на 60-те, 70-те и 80-те - към песни по шаблон. В тази книга се споделя, че всичко стартира с Ace of Base и песента " All That She Wants " - елементарно налични песни, които да си тананикаш. Така се стига до началото на новия век, с части като тези на Бритни Спиърс - " Дори най-голямата нелепост, в случай че има атрактивен бийт, се трансформира в шлагер ".



Къде са идващите Pink Floyd? Какво ново би могло да бъде казано посредством музиката? И този екзистенциален въпрос се слага на разискване в подкаста. Йоанна Елми напомня Борхес, който споделя, че има 6 сюжета, които се въртят, само че забавното продължава да бъде " по какъв начин ще разкажеш една история ". Тя приказва за новите изобретателни гласове, които да интерпретират безконечни тематики.

" Много от младежите желаят резултат, вместо развой. Когато ги попитате " Какво желаят от този живот " - те споделят - " Искам да бъда известен ". Те не се концентрират върху това, което могат да дадат на света, а върху резултата от въпросния развой, без да са го претърпели. Изкуственият разсъдък ни обезпечава това - резултат, зад който няма необикновен развой. Това е просто комбинативност " - споделя писателката Йоанна Елми.



Последвайте ни в: - - -

Снимка: Личен архив/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР