Популярната журналистка и общественичка Лияна Панделиева във Фейсбук:Първи два отнети

...
Популярната журналистка и общественичка Лияна Панделиева във Фейсбук:Първи два отнети
Коментари Харесай

Лияна Панделиева защити яростно отнемането на коли от пияни и дрогирани водачи

Популярната журналистка и общественичка Лияна Панделиева във Facebook:

Първи два отнети автомобила на дрогиран и пийнал и хопааа - появиха се съперници на мярката.

Ама то не било редно току така да им вземат мепесетата, като са пияни на кирка (над 3 промила в товарен камион за единия) и дрогиран - другият. Правилното било условна присъда, публично потребен труд, работа с надзирател.

А? Моля? За какъв брой условно наказани извършители знаете да са положили различен труд, с изключение на да се качат още веднъж в колата, да се натряскат още веднъж и след това отново? За какъв брой сполучливо свършена работа по превъзпитание от надзорници сте чували?

Наистина ли, но НАИСТИНА ли се издигат гласове в отбрана на водачи на пътя с по 60 нарушавания, условни присъди и още условни присъди и най-после умъртвили някого?

Само фамилиите на деца, убити на пътя, могат да изпълнят огромен рейс. Колко от тези деца са убити от пияни на пътя? И кой от водачите-убийци е превъзпитан?

Наистина ли не е ясно, че под паника, безусловно истерично бързо от пътя би трябвало да бъде ваден всеки, безусловно всеки, който е очевидна опасност за всички почтени хора в близост!

Всеки пийнал, всеки дрогиран би трябвало да остава без оръжието си - колата!

Всеки, който откаже кръвен тест за алкохол или дрога, да остава без колата си!

Не може да ни интересува чия е колата! Да не е била карана от пийнал лидер!

Без да проверявате в интернет ще съумеете ли да кажете какъв брой души починаха на пътя единствено в последните пет дни? Над 10 са!

Днес четох коментар, че отново богатите щели да се измъкват от обстановката с отнемането на колата, а горките небогати - не.

Я да забележим по какъв начин? Ако бедният е дал МПС-то на различен, който е карал пийнал, той няма да има пари да откупи колата назад против нейната себестойност, до момента в който богатият незабавно ще си я откупи.

Ами какъв брой по-прекрасно би могло да бъде? Трошките излизат от пътя, а баровците заплащат до пристъп. Колко пъти пийнал притежател на финален модел БМВ, ауди или мерцедес ще го заплати поради пияния си наследник, да вземем за пример, без да му трепне душичката и активите? А като си заплати колата още три пъти, да вземем за пример, или всякога купува нова, очевидно си плаче за инспекция от данъчните.

Предстои да се случи забавно допълнение в договорите за наемане на кола - всеки наемател ще подписва, че при положение, че бъде хванат пийнал, е задължен да заплати цялата стойност на наетия автомобил.

Всички се нуждаем от избавление на пътя, бързо, неотложно, в този миг, след час, тази нощ!

При решителност от страна на Министерство на вътрешните работи, всеобщи инспекции из цялата страна ще изпълнят полицейските паркинги с коли, с мотори, с камиони, даже с рейсове. И след това дано бъдат пуснати за продажба, а незакупените да отиват за скрап.

Не може всеки ден да умират почтени, тъй като някой е пийнал, надрусан и видиш ли - не е превъзпитан предходните 30-40-60 пъти!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР