Популярната фейсбук страница Сини инициативи“ направи анализ на случващото се

...
Популярната фейсбук страница Сини инициативи“ направи анализ на случващото се
Коментари Харесай

„Сини инициативи“: Пътят за изход от ситуацията става все по-ясно очертан

Популярната фейсбук страница „ Сини начинания “ направи разбор на протичащото се на „ Герена “ и различието измежду почитателите на Левски.

На стената й се появи пост, в който ясно се споделя, че изходът от комплицираната обстановка няма по какъв начин да бъде открит от актуалното управление:

„ Понякога е мъчно да се опише тъкмо оня нрав, който от години дърпа Левски обратно. По-старите Левскари употребяват определението „ спартаковец “, което е значително ясно за директните очевидци на събитията към обединяването на Левски с тима на милицията. За тези, които не са били очевидци на тези събития, е по-трудно да схванат тъкмо за какъв типаж хора става въпрос. Архетипите оказват помощ на хората елементарно да се ориентират, и за благополучие, в последната седмица един подобен самичък излезе и заявява себе си. Става дума за архетипа на Митничаря. Разбира се, архетипът е сборен облик и не се припокрива на 100% с дадена персона, само че процентът е задоволително висок с цел да е потребен за разбор.
По-абстрактно видяно, доста от хората, които желаят да живеят в естествена страна, разпознават този облик, който е присъщ и за други специалности и обществени прослойки. Митничарят е човек, който е правилен на своите господари и като признателност получава от тях материални облаги и известна степен на сигурност и непоклатимост. За него е допустимо развиване в йерархията, само че то нормално се случва единствено в рискови случаи. Господарите може да се сменят, само че Митничарят се преценява. Неговата упоритост е да резервира своите материални облаги, както и обществен статус на човек над простолюдието, само че гравитиращ към хората с власт. Разбира се, за властимащите Митничарят е потребен глупак и рядко се употребява с почит.

Ако се насочим по-конкретно към левскарските кръгове, то от годините на прехода до днешни дни, постоянните гости на Герена са виждали групата, която най-общо може да опишем като кръга към починалият министър Бакърджиев. В техния състав, с изключение на въпросния митничар, представен от известната в интернет средите брачна половинка на Мажоритаря, са публицисти и други функционери. Тази група натъртва на своя обществен статус измежду последователите на Левски и неколкократно показва членовете си като матерално заможни. Групата постоянно акцентира близкото си отношение с всички президенти на Левски, настанява се на централни места в ложите на стадиона, и постоянно пътува с чартърите на тима.

Съвсем не е изненадващо, че тези хора сега са впрегнали старания в не-лекото начинание да бранят позициите на мажоритаря Сираков. Очевидно е, че за облика на Митничаря, запазването на обстановката и модела на ръководство, в който Левски е подвластен от ползите на хора, имащи цели разнообразни от добруването на клуба, е приоритет номер едно. Хубавото е, че пътят за излаз от обстановката става все по-ясно обрисуван. Профилът на вредителите – също. Нека не престават сами да заявяват себе си – това улеснява задачата на всички, които желаят да видят Левски да върви по пътя на разрастващ се клуб. “


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР