Популизмът е най-печеливш на тези избори. Преговорите за коалиционно споразумение

...
Популизмът е най-печеливш на тези избори. Преговорите за коалиционно споразумение
Коментари Харесай

Красимир Янков: На тези избори спечели популизмът

" Популизмът е най-печеливш на тези избори. Преговорите за съдружно съглашение демонстрират, че той е спечелил, само че не знаят в този момент какво да вършат. Единствената партия, която би трябвало да уголемява обществения дирек, също влезе в коловоза на популизма ".

Това разяснява ръководителят на " Българска прогресивна линия " Красимир Янков в студиото на " Денят ON AIR ".

Бившият социалист се изненада от задния ход на Българска социалистическа партия по отношение на АЕЦ " Белене ".

" Странно е това държание, когато на дневен ред е цената на тока. Абдикацията от АЕЦ " Белене " е забележима от страна на Българска социалистическа партия. Не разбирам кой може да е против строителството на нова нуклеарна мощ. Това обрича България на непостижими цени на електрическата енергия. Всеки, който е срещу нуклеарната енергетика, работи за това в България да не се живее добре ", съобщи Янков.

Темпa на договарянията ще дефинира спечелилият в изборите " Продължаваме промяната ", уверен е учредителят на ДСБ Борис Станимиров.

" Все още е доста неразбираем образът на тези хора. Преговорите са един остроумен политически ход от страна на спечелилите - да принудят останалите за съглашение. Очакването на жителите е да има държавно управление. Ще бъдат поети обществени задължения, от които на идващ стадий по-трудно дребните партии ще могат да се отметнат ", съобщи Станимиров пред Bulgaria ON AIR.

И двамата събеседници са безапелационни, че новото държавно управление няма да има 100 дни толеранс.

" Това, че държавното управление няма да има и ден толеранс, е предизвестено от приемствеността от служебния кабинет. Ясно е, че някои от служебните министри ще продължат мандата си в постоянното държавно управление. А в него печеливша е единствено огромната партия. Позитивите ще са в нея, а негативите - в дребните съдружни сътрудници ", счита Красимир Янков.

Той не вижда подготвени тактики за ръководство на рецесиите по браншове. Гостите дефинираха като главен приоритет приемането на Бюджет 2022.

" Не чакам финансов прелом във връзка с бюджета за идната година. Подозирам, че отклоняването на тематиката е тактически ход. С договарянията по други тематики се ангажира публичното внимание, а бюджетът е същинското тестване. Очаквам да го внесат бързо и да стартират дебатите и гласуването му ", сподели учредителят на ДСБ.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР