Поп мегазвездата Селин Дион, която страда от рядко неврологично заболяване,

...
Поп мегазвездата Селин Дион, която страда от рядко неврологично заболяване,
Коментари Харесай

Въпреки болестта, Селин Дион все още иска да се върне на сцената

Поп мегазвездата Селин Дион, която страда от рядко неврологично заболяване, съобщи в обява в Instagram, че чака с неспокойствие завръщането си на сцената.


55-годишната Дион разкри за първи път през декември 2022 година, че е диагностицирана със синдрома на скования човек (SPS), който предизвиква вдървеност на мускулите на торса, ръцете и краката, като е известно, че шумът или прочувственият стрес провокират конвулсии.

" Опитите да преодолея това автоимунно заболяване бяха едно от най-трудните прекарвания в живота ми, само че оставам решена един ден да се върна на сцената и да пребивавам допустимо най-нормален живот ", съобщи Дион в обява късно в петък по случай Международния ден за повишение на осведомеността за SPS.

" Искам да изпратя своето поощрение и поддръжка на всички хора по света, които са били наранени от SPS. Искам да знаете, че можете да се справите! Ние можем да се оправим! " - добави носителката на " Грами " и изпълнителка на шлагери като " My Heart Will Go On " и " Because You Loved Me ".

" Дълбоко съм признателна за любовта и поддръжката на моите деца, семейство, екип и всички вас! " - добавя тя в поста, съпроводен от фотография, на която се усмихва необятно и театралничи с тримата си сина.

Няма лек за синдрома на скования човек, който е напредничав, само че лекуването може да помогне за управление на признаците. По данни на Националния институт по опазване на здравето на Съединени американски щати SPS визира два пъти повече дами, в сравнение с мъже.

През май предходната година Дион беше принудена да анулира поредност от концерти, планувани за 2023 година и 2024 година, като съобщи, че не е задоволително мощна, с цел да прави турнета.

За финален път Дион се появи на обществено място на премиите " Грами " през февруари, когато изненадващо се появи, с цел да връчи премията за албум на годината на Тейлър Суифт.

През януари Дион разгласи, че ще направи пълнометражен документален филм за положението си, който ще се излъчва по Amazon Prime Video, с цел да помогне за повишение на публичната информираност

През десетилетната си кариера Дион е продала повече от 250 милиона албума. Световното турне " Courage World Tour " на родената в Квебек звезда стартира през 2019 година Дион беше приключила 52 концерта, преди пандемията от Ковида-19 да спре останалите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР