Понятието дълго във властта е сложно. При ГЕРБ усещам настървение

...
Понятието дълго във властта е сложно. При ГЕРБ усещам настървение
Коментари Харесай

Тошо Тошев: След месеци на уплах ГЕРБ отново са настървени за престой във властта

" Понятието " дълго " във властта е комплицирано. При ГЕРБ чувствам озлобление още веднъж за ръководство, до момента в който преди месеци усещах уплах. Но това не е ръководство, а престой във властта, каране на джипка по коридорите на властта ". Това сподели пред БНР журналистът, публицист и издател Тошо Тошев.
Според него нито една от партиите, които ще се състезават за място в новия парламент, не мисли за ръководство, " а всеки счита ". " Управлението на една страна е комплицирана работа. На нашата страна, в нейното положение, това е мъчителна работа. Не знам кой интелигентен човек би се съгласил... Нашата страна е доста болна сега ".

Журналистът не счита, че Слави Трифонов може да бъде политик: " Около него няма хора политици. Самият той не демонстрира съществено политическо държание, даже в този решителен миг. Ние не го чуваме, не го виждаме... Слави ми е като ядрото на Земята, знам, че съществува надалеч надолу, само че в никакъв случай не мисля за него. Какво може да ми даде партията на Слави Трифонов?! ".

В предаването " Политически НЕкоректно " Тошев разяснява още: " Бих посъветвал Корнелия Нинова да не се захваща с това нещо - да съди публицисти. Не знам за какво го прави. Мисля, че освен е неточност, а е нелепост. Не се съди публицист. Дори концепцията, която е била заложена в обявата, която не си е харесала, по този начин я раздухва повече и който не я прочел, ще я прочете ".

Тошо Тошев описа по какъв начин преди изключителните парламентарни избори през 2014 година е посредничил сред Бойко Борисов и тогавашния началник на Българска социалистическа партия Михаил Миков. Борисов предложил да се направи коалиция с Българска социалистическа партия и изискал подпомагане от Тошев да беседва с Миков за това. В предаването " Политически НЕкоректно " по тематиката се включи и Михаил Миков:

" Нямам подробен спомен за случилото се, само че тогава имаше доста годежари. Никога не съм влизал в кабинета на господин Тошев. Нещата се случваха пред цялата аудитория. Имаше ясна позиция на Изпълнителното бюро по въпроса и място за годежарски теории не е имало... Идея за огромна коалиция постоянно се е търкаляла... Въпрос не може да има за огромна коалиция ", дупликира Миков Тошев по БНР.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР