Понякога, за да се осъзнаем е необходимо разтърсване. Затова, следващите

...
Понякога, за да се осъзнаем е необходимо разтърсване. Затова, следващите
Коментари Харесай

Как да се разболяваме качествено | Мадлен Алгафари

Понякога, с цел да се осъзнаем е належащо разклащане. Затова, идващите препоръки са поднесени друго от обичайното. Психотерапевтът Мадлен Алгафари събира в своята книга „ Как да се разболяваме качествено " 365 от най-големите неточности, които позволяваме в живота си и които ни костват здравето. Опак-съвети, с възприятие за комизъм и на ръба на парадокса. Защото парадоксалното сервира истината по запаметяващ се метод.

...

§ Най-важните бърка по време на бременността и раждането

Не общувайте с детето, до момента в който е в утробата. Продължавайте да мислите, че то е купчина неудохотворени кафези, без значение от най-новите научни доказателства на пренаталната педагогика.

Търсете напрежението, болката, тъгата, страданието и продължавайте да не си давате сметка, че детето ви също ги претърпява, с помощта на тъй наречените „ огледални неврони ". Пък и по този начин, хубаво ще съумеете да смутите работата на жлезите с вътрешна секреция, да разбъркате хормоните в организма си и да си осигурите по-голяма възможност да имате бебе с хормонален дисбаланс.

Вярвайте, че не сте способни да бъдете родители. Подценявайте се непрестанно и мислете, че не е по силите ви, без значение че и вие, и всички преди вас са пристигнали по този метод на белия свят.

§ Най-честите неточности през първите 7 години

Травмите, които образуват другите характери, били нанасяни най-често от родителите – нелепости! Нали никой родител на вреди на детето си? Продължавайте да вярвате в това! Така към резултата от вредите си ще добавите и забележителна доза неприятна изненада в бъдеще!

Бебето плаче – каква скука! Я му се накарайте! Като креснете, ще млъкне! Голяма работа – нищо няма да му стане от това. Психолозите си нямат друга работа, с изключение на да разправят, че това го карало да се усеща нежелано и оставало затворено към света за цялостен живот. Колкото повече не се съгласявате с това, толкоз по-проблемно дете ще имате. Успех!

Бъдете тревожни родители, излъчвайте колкото можете повече боязън, треперете над детето, по този начин сполучливо ще го извършите страхливо и обезпокоително, няма да смее да опитва и да открива света.

Драматизирайте всеки проблем! Реагирайте прекомерно на всяко рухване, болежка. И продължавайте да мислите, че по този начин предпазвате от страданието! По този метод сполучливо образувате човеци без имунитет към компликациите и сполучливи колекционери на неуспехи.

§ Грешки, подобаващи за учебната възраст

Не забравяйте, че завладяващата, властна майка в композиция с нерешителен и незабележим татко основава идеални условия за израстването на син-женомразец. Същото важи и за комбинацията деспотичен татко и безволева, неумееща да отбрани сина си майка.

Никога не говорете за полезностите в живота. Улицата ще ги научи и ще ви спести напъните. Пък така и така през днешния ден не се знае кое тъкмо е полезност. Така няма да се наложи да покажете, че и вие сте комплицирани.

Важно е да имаш, а не да бъдеш! Това е сполучливата житейска философия! И най-успешно разболяващата през днешния ден.

§ Желателни неточности в партньорските връзки

Правило номер едно за заболели връзки – Не Бъдете Себе си! Така сътрудникът ви няма да е с вас, а с концепцията, която има за вас, с функциите ви, маските ви, страховете ви! Така и вие си гарантирате постоянно неудовлетворителна връзка или честа промяна на връзките.

Манипулирайте колегата! Играйте спектакъл. Никаква почтеност и доверие! В никакъв случай! Иначе има заплаха да сте щастливи!

Стискайте, преглъщайте, премълчавайте, търпете! Агресията – в никакъв случай на открито! Как другояче ще продължаваме да водим статистика по инфаркти и инсулти, наднормено тегло и злощастие?

Оженете своята невроза за неврозата на колегата! Например своя мазохизъм – за неговия садизъм. Така с минимум старания ще си подхранвате взаимно заболяванията! А за многообразие може да си сменяте местата. Защото това са двете страни на една и съща монета. Мазохизъм без садизъм няма и противоположното!

По-добре прав, в сравнение с благополучен! Това е значимото! Нали? Знаех си, че ще се съгласите с мен! Иначе нямаше да четете в този момент тази книга.

Трябвало да има зацепване на няколко равнища в една връзка – физическо, прочувствено, интелектуално, духовно? Глупости! Важното е той да пие ракия, а тя да може да прави салата. Това е значимото зацепване. Иначе – другояче зацепване на един зад врата!

§ Универсални неточности за всяка възраст

Снабдете се с заболели упоритости и перфекционизъм, слагайте си допустимо най-високите летви. Вие ще докажете, че можете да се самоизтезавате още по-успешно от Светата инквизиция даже! Просто по този начин – за спорта саморазболяване!

Не се отпускайте! Отпускането е равно на наслаждение. Но по този начин изцяло отпадате от класирането за качествено заболели. Тези, които се радват, уви, не се разболяват!

Не давайте обич и не получавайте обич! Така освен ще сте заболели през целия си живот, само че още по-голямото ви достижение ще е, че този живот въобще няма да има смисъл. Пък и оптимално ще вредите на цялата Вселена! Мащабно! Големи сте!

Не живейте тук и в този момент – всички заболявания произтичат от това, че душата и тялото не са на едно и също място едновременно.

Фрагменти от книгата „ Как да се разболяваме качествено ", създател Мадлен Алгафари, изд. „ Джуниър Партнърс "  
Снимка: Мадлен Алгафари, персонален списък

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР