Понякога просто забравяме, а друг път дори не ни се

...
Понякога просто забравяме, а друг път дори не ни се
Коментари Харесай

Съживете увехналите растения с този прост трик!

Понякога просто забравяме, а различен път даже не ни се занимава, само че каквато и да е повода постоянно стигаме най-малко един път досега, в който намираме едно от обичаните си цветя оклюмало, изсъхнало и на ръба.

Ала вместо да купувате изкуствени торове, с които вредите освен на себе си, само че и на околната среда, можете да си извършите специфична хранителна примес, с която да върнете растението към живота.
 Тези цветя в дома ви ще ви оказват помощ да спите като бебе! Тези цветя в дома ви ще ви оказват помощ да спите като бебе!
Цветята в дома ни освен го вършат по-красив и по-уютен, само че и несъмнено вършат живота ни по-здравословен и по-добър.  Най-инт...

Сместа работи прелестно както на домашни, по този начин и на градиснки растения. В нея се съдържат доста и все значими хранителни субстанции. Основните съставни елементи на хранителната примес са яйчени черупки, наслойка от кафе и обелки от банани.

В обелките се съдържат значими витамини и най-много минерали. Сред тях е калцият, който форсира растежа и прави растенията по-устойчиви. В яйчените черупки също се намират значими и незаменими минерали и протеини.

В утайката от кафе пък има голям брой антиоксиданти и също така кофеинът има свойството да форсира растежа.

Рецепта за сместа: 

1 обелка от банан
 Как да пресадите цвете, с цел да НЕ го убиете Как да пресадите цвете, с цел да НЕ го убиете
Има няколко аргументи, заради които се постанова да пресаждате саксийни цветя. Нека да разгледаме главните от тях: 1. На растението му е т...

150-200 г наслойка от кафе

1 яйчена черупка

Смесете всичко в блендер. Добавете и малко вода, тъй че да се получи каша. Смесете получената консистенция с пръстта в саксията или я разпределете от горната страна и полейте растението, тъй че питателните субстанции да обхванат във вътрешността в почвата.

След няколко дни растението ви ще се съживи, в случай че е почнало да увяхва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР