Понякога наричат депресията “чумата на 21-ви век. Всъщност депресията е

...
Понякога наричат депресията “чумата на 21-ви век. Всъщност депресията е
Коментари Харесай

8 признака, че страдате от депресия, дори да не го съзнавате

Понякога назовават депресията “чумата на 21-ви век ”. Всъщност депресията е заболяване, което би трябвало да се лекува като всички останали заболявания. Първата стъпка към решение на казуса е да осъзнаете, че сте в положение на меланхолия, а не нещо друго. Ето няколко признака, които ще ви оказват помощ да разберете дали вие самите страдате от меланхолия:

1. Чувствате се изтощени.
Липсва ви сила, въпреки да не сте трансформирали нормалния си темп на живот. Събуждате се и към този момент изпитвате безсилие.

2. Чувствате, че сте ненужни и не заслужавате да живеете.
Започвате да се усещате като ненужни. Може даже да ви минат мисли за самоубийство. Може би нямате боязън от гибелта, тъй като не виждате смисъл в живота.
9 изпитани метода да СМАЧКАТЕ зимната ДЕПРЕСИЯ
Когато времето е тъмно и вали, празниците са минали, а финансите ни - намалели е доста евентуално да се почувстваме потиснати. В статият...
Прочети повече
3. Имате проблеми с концентрацията и/или паметта.
Започвате да забравяте значими неща, не може да се сетите за имена или числа. Изслушването на хора и четенето на книга са същински провокации за вас, тъй като не може да се фокусирате.

4. Имате проблеми със съня.
Това може да е бодърствуване /инсомния/ или дълготрайно спане. Дори и след дълго спане, се събуждате изтощени и изпитвате още веднъж предпочитание за сън. Нямате сила и ви се желае през целия ден да прекарате в леглото.

5. Качвате килограми.
Изведнъж стартирате да пълнеете. Развивате вълчи вкус и непрекъснато изпитвате апетит, без значение какъв брой доста сте яли. Непрестанно се чувствате гладни.

6. Нищо не ви носи наслаждение.
Дори неща, занимания и хора, които сте обичали, не ви носят към този момент наслада в живота. Постоянно сте отегчени, изтощени и нямате предпочитание за никакво занимание, забавление или среща с другари. 

7. Изпитвате горест.
Постоянно се чувствате тъжни, угрижени и не може да посочите причина за това.
Страдате ли от новогодишна следпразнична меланхолия?
Безспорно най-страхотното време от годината идва точно, когато настъпят коледно-новогодишнитепразници! В тези по този начин очарователни за се...
Прочети повече
8.  Имате проблеми със здравето.
внезапно стартирате да изпитвате болежка, най-много в ставите или гърба, както и проблеми с храносмилането. Нито една от тези болки няма лесна за пояснение причина и при тях не може да се ползва нормалното здравно лекуване. 

Помнете, че да приемете някой от горните признаци за меланхолия, би трябвало да се следят непрекъснато. 

Препоръки и лекуване:
В взаимозависимост от положението на пациента, предлага се среща с терапевт. Много оказват помощ физическата интензивност, терапия със светлини, терапия с домашни любимци, електро- или магнитна симулация.
Много изследвания са отдадени на предварителна защита от меланхолия. При сезонните депресии /които се задействат през студената и тъмна част на годината/ се предлага приемане на витамин D. Но в никакъв случай не приемайте медикаменти /дори и безобидни витамини/ преди консултация с доктор.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР