Понякога многото задачи за деня, вместо да ни направят по-стриктни

...
Понякога многото задачи за деня, вместо да ни направят по-стриктни
Коментари Харесай

10 идеи как да превърнете смартфона в полезен органайзер

Понякога многото задания за деня, вместо да ни създадат по-стриктни и проведени, разпиляват дейностите ни и най-после не съумяваме да свършим всичко или най-малко не по метода, по който ни се желае.

Все по-лесно стигаме до концепцията, че правенето на проект за разпределение на времето, е много положително решение. Планерите на книжен притежател не са неприятни, само че заемат място и не са подобаващи за носене в чантата по през целия ден. Освен това те няма да могат да ни припомнят, когато сме не запомнили да свършим нещо.

В този ред на мисли, към тях ни би трябвало най-малко още нещо, с цел да може да е оптимално усъвършенствано. Смартфонът ще се яви като нужното допълнение. А с него можем да си създадем напомняния, аларми, бележки, таблици… В общи линии всичко. Разбира се, можем да употребяваме единствено едно от двете средства, само че тогава като че ли е по-добре да заложим на няколкото инча, които са ни постоянно на разположение.

Предлагам на вашето внимание 10 хрумвания по какъв начин да превърнем смарт телефона в потребен органайзер, който да ни помогне да подредим във времето си всички неща, които имаме да свършим. Нека забележим кои са те.

10. To-Do List

Ще ви дам образец с розовата пантера Пинко. Неговият To-Do List наподобява по този начин: to do to do to do to do to do to do to do to doooooo to do do do… Така става, когато нямаш органайзер и всички проекти са ти само в главата. На всеки смарт телефон има вградена апликация за бележки. Ако въпреки всичко вие нямате или не ви подхожда наличната – изтеглете си някоя безвъзмездна. Използвайте я, с цел да извършите лист с всички задания за деня, като ги градуиране в реда, в който желаете да ги отметнете.

Същото може да се направи и с месечните или даже годишни задания. Играйте си с шрифтове, цветове… Направете листата прелъстителен, само че също и мощно открояващ се, с цел да не забравяте да го следвате. На пръв взор всичко това наподобява обикновено, само че самата концепция, че би трябвало да зачеркнете всеки ред, е мотивираща. Никой не желае в края на деня да отвори своя лист с действия и да види, че не е извършил всичко черно на бяло.

9. Cloud пространство

Ако към момента не употребявате cloud пространство, евентуално не знаете какъв брой е комфортно. Чрез него можете да достигате до значимите си файлове без да се постанова да носите устройството на всички места със себе си или при положение, че то се повреди, постоянно можете да употребявате значимата за вас информация. Кое cloud пространство ще изберете, зависи от вашите желания.

8. Плащане с телефон

Тук изискването е вашият смарт телефон да поддържа технологията NFC. Повечето телефони я поддържат. Тази технология обезпечава безконтактно шерване на информация сред разнообразни устройства, които я поддържат. За да употребявате тази екстра, ви би трябвало и мобилен портфейл. Плащането с телефон ще ви помогне да не сте вързани с пластиката на дебитната/кредитната карта непрекъснато. Така телефонът ви става по едно и също време органайзер на проектите и заплащанията ви.

7. Календар

Приложенията с календари са чудесна екстра, която може да служи и като увещание, и като предпазване на данни от отминали задания и събития. Въвеждате си събития, данни, дати на рождени дни, ангажименти с другари, бизнес срещи и си настройвате приложението да ви подсети в избран ден и час.

6. Health приложения

Приложенията за следене на здравния ни статус са извънредно потребни. Там могат да се вкарват данни за кръвно налягане, пулс, кръвна захар, признаци, които ни тормозят. Така можете доста елементарно да водите дневник на здравословното си положение и, когато отидете на доктор, да го употребявате. На всеки се е случвало да има доста признаци, само че когато отиде на обзор, да не помни да изброи най-малко един от тях. С телефона, това може да се избегне.

 10 хрумвания по какъв начин да превърнете смарт телефона в потребен органайзер

5. Приложения за хранене

Трудно е да се мисли за хранителен режим в динамично и натоварено всекидневие. Затова е потребно да имате разполагаем приложение, което да следи, да ви припомня, да пресмята и дава информация за храната, която консумирате. Така ще можете умерено да оставите на изкуствения разсъдък този ангажимент, а вие ще имате повече време да се фокусирате върху работата.

4. Приложения за спорт

Не ви стига време или предпочитание да се доберете до зала и да упражнявате за съвършено тяло? Има задоволително приложения (и платени, и безплатни), които оферират прилични тренировки, с които, в случай че не оптимални, могат да се реализиран най-малко прилични резултати. Ще ви припомнят, че би трябвало да се движите и ще наблюдават напредъка ви. Те ще са нещо като вашата/нашата будна и виновна електронна съвест.

 10 хрумвания по какъв начин да превърнете смарт телефона в потребен органайзер

3. Аудио и електронни книги

Телефонът може да ви спести „ удобството “ да носите библиотеката в чантата си. Аудио книгите са превъзходен вид да се наслаждавате на литературното изкуство даже до момента в който вървите пешком на път за работа. Електронните книги също се добра алтернатива за запълване на свободни минути на скамейка в парка или в рейса.

2. Reminders

Reminder-ите са доста комфортен метод да приоритизирате дилемите и да не забравяте за тяхното осъществяване. Можете да употребявате алармата на телефона или приложението за напомняния. А можете да комбинирате и двете според от това по какъв начин тъкмо желаете да получите уведомление – с музика, като нотификация.

 10 хрумвания по какъв начин да превърнете смарт телефона в потребен органайзер

1. Комуникация

Разбира се, основната цел на един телефон е да служи като средство за връзка. В този ред на мисли, с един порядъчен смарт телефон, може по този начин да организирате връзката си, че да спестите оптимално време и да вложите минимални старания. Просто би трябвало да сортирате с кого по какъв метод ще е оптимално да споделяте – имейл, месинджър, видео диалог, телефонен диалог. Разбира се, че всички знаем тези неща, само че сещаме ли се да помислим по какъв начин да ги използваме колкото се може по-рационално и в наша изгода?

Е, това е към този момент по тематиката. Грабвайте смарт телефоните и започвайте да се организирате. И не е неприятно да се заредите с по една външна батерия или второ устройство, с цел да не останете без органайзер в средата на работния ден.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР