Понякога, колкото и редовно и правилно да мием зъбите си,

...
Понякога, колкото и редовно и правилно да мием зъбите си,
Коментари Харесай

Ето 5 възможни причини, поради които може да се появяват кариеси

Понякога, колкото и постоянно и вярно да мием зъбите си, без избрана причина се появяват кариеси на зъбите ни и не можем да открием причинителя. Разбира се, добре е да се консултирате с вашия ортодонт и да откриете казуса, само че от време на време даже не го отчитате като подобен и той остава прикрит. Представяме ви 5 вероятни аргументи, заради които може да се появяват кариеси:

Генетични фактори

Гените играят значима роля и не пропущат и зъбното здраве, даже може би това е един от най-главните фактори за здравината на зъбите ви. Не можем да преборим и отстраняваме гените си, само че пък можем да създадем всичко допустимо за оптималното потушаване на въздействието им. Стриктна и вярна грижа и хигиена биха помогнали в този случай.
 Как да се погрижим за зъбите си, в случай че са прекомерно чувствителни Как да се погрижим за зъбите си, в случай че са прекомерно чувствителни
Изпихте леден чай, хапнахте бонбони или изядохте лъжица гореща чорба и незабавно почувствахте нещо като токов удар, който ви кара да скоч...

Отдръпнати венци

Неприятно положение, което може да бъде породено от разнообразни бактериални инфекции, генетични или субективни фактори. Получава се разкриване на емайла, което разрешава по-лесното навлизане на храна и бактерии, а пропускането им при четкането на зъбите може да докара до появяването на кариеси. Затова тук още веднъж огромно значение има положителната грижа.

Скърцате със зъби

Този табиет по принцип се придобива още в детска възраст и не е елементарно да бъде следен. Той въздейства освен на кариесите, само че и на цялостното зъбно здраве и положение. Уврежда емайла и основава условия за развиване на бактерии, причиняващи кариесите. Но кариесите са един от по-маловажните проблеми, самото търкане и скърцане със зъби нарушава горния пласт на зъбите и може да докара до по-сериозни болести и последствия.
 Как да понижим стискането на зъбите нощем Как да понижим стискането на зъбите нощем
Стискането и скърцането със зъби по време на нощта може да навреди съществено на устната празнина. Състоянието, при което несъзнателно стискате...

Нездравословно хранене

Храненето е значимо за цялостното ни здраве, в това число и устното. Знаем, че продуктите с прекомерно наличие на захар повреждат най-вече зъбите ни, а към тях прибавяме и рафинираните въглехидрати, газираните питиета, наситените мазнини, киселинните храни и други Ако включваме тези храни към ежедневното ни меню, то те неизбежно ще повлияят на зъбите ни и освен. Колкото и постоянно да миете зъбите си, кариеси ще се появяват поради признатите огромни количества от тези съставки. Преразгледайте диетата и метода си на живот, с цел да се радвате на здраве и красива усмивка.

Сухота в устата

Факт е, че хората, при които се следи хронична сухота в устата, са предразположени на по-честа поява на кариеси и други зъбни инфекции. Този проблем може да се е предизвикал от разнообразни фактори, свързани с продукцията на слюнка. Сухотата основава удобни условия за развиване на бактерии, увреждащи зъбния гланц, а оттова  - и причиняващи кариеси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР