Понякога изглежда, че съвременният информационен дневен ред е специално пригоден,

...
Понякога изглежда, че съвременният информационен дневен ред е специално пригоден,
Коментари Харесай

САЩ заплашват света с нова пандемия

Понякога наподобява, че актуалният информативен дневен ред е особено приспособен, тъй че това, което е в действителност значимо, да не попада в него. Например, до момента в който празнувахме остарялата Нова година, в Женева, безшумно и незабелязано протичаше шестото съвещание на комисията за обзор на здравните разпореждания на Световната здравна организация.

Здравните разпореждания са наложителни в 194 страни, които са част от СЗО - и това в действителност е целият свят. През 2020 година успяхме изцяло да оценим какъв брой световна е силата на офиса в Женева. Маски, локдауни, обществена отдалеченост, логаритми за лекуване на ковид – всичко това ни беше подбудено от СЗО.

На съвещанията, които започнаха на 12 януари, бяха разисквани промени в същите тези интернационалните здравни правила (МЗП). Работата би трябвало да завърши през май. Съдейки по това какъв брой безшумно и поредно протичат чуванията и полемиките, в СЗО няма несъгласия, поправките ще бъдат признати и ще бъдат наложителни за целия свят. Не се чакат разисквания, още по-малко ратификации на равнище национални органи. Мнението на народа по тези въпроси също не интересува никого. „ Докторът сподели „ В моргата! “ значи в моргата ”.

Интересно е, че забележителна част от промените са препоръчани от представителството на Съединени американски щати. Това не е изненадващо - Вашингтон от дълго време е най-големият спонсор на СЗО. Основният частен спонсор е небезизвестният американски жител Бил Гейтс, той налива в него просто извънредно количество долари. Американските медии го назовават " най-могъщият доктор на планетата ".

Как се предлага смяната на Правилата? Нека да разгледаме формалния уебсайт на СЗО. Първо, понятието „ изключителна обстановка за публичното здраве “ е извънредно неразбираемо. Това може да бъде експлоадиране на болест, или естествено злополучие, или колапс на инфраструктура, или военни спорове, или обществени разтърсвания.

Второ, системата за отчетност и надзор на националните държавни управления е строго предписана. За всяка изключителна обстановка страната, в която е зародил казусът, би трябвало незабавно да осведоми СЗО. Особено се акцентира, че е належащо да се осведоми освен за общия темперамент на болестта, само че и за „ генетичните последователности на вируса “. Американците бяха тези, които направиха поправката за генетичните последователности.

В същото време СЗО може да получава информация за незабавни случаи освен от националните министерства на опазването на здравето, само че и от някои други източници. От организацията не се изисква да разкрива тези източници на държавните управления.

Това, което следва, е необикновено. В рамките на 24 часа след приемане на сигнала Правилата задължават страната, в която е зародила изключителната обстановка, да стартира съдействие със СЗО, т.е. на процедура да трансферира здравната система на външно ръководство.

И в случай че дадена страна не се съгласи с това в границите на 48 часа, тогава СЗО разкрива на всички държави-членки цялата информация, получена от тази страна. Тоест, разгласява информация от най-чувствителната, може да се каже, интимна сфера на всяка страна - за здравето на нейните жители, за локалните вируси и болести, плюс прословутите " генетични последователности ", с които американските сътрудници обичат да работят в своите лаборатории. Красиво, нали?

Ясно се вижда - в текста на поправките даже е очебийно с удебелен шрифт - че американските сътрудници стягат режима на надзор на СЗО върху националните министерства на опазването на здравето и държавните управления. Където се споделяше „ СЗО може да направи това и това “, те пишат „ СЗО прави това и това “.

Генералният шеф на СЗО ще дефинира дали дадена обстановка е изключителна и дали е от интернационално значение. Припомняме, че през днешния ден той е Тедрос Аданом Гебресус.

Д-р Тедрос (той обича да го назовават с дребното му име) не е доктор и в никакъв случай не е учил медицина. Той е лекар по философия. В родната си Етиопия той е член на радикалния Фронт за избавление на Тиграй, който интензивно взе участие в кървавата революция. След като доктор Тедрос беше министър на опазването на здравето в страната си, съгражданите го упрекнаха в геноцид на амхарския народ. Ех, злите езици са по-лоши от револвер.

Комитетът за изключителни обстановки, основан от основния изпълнителен шеф на СЗО, ще се трансформира в международна здравна Чека. Той ще се занимава с проблеми като спиране на превоза и веригите за доставки, забрани за пътешестване, лекуване и предварителна защита, всичко това в световен мащаб.

Ревизираните Правила ще бъде наведен в сходство с новия Договор за пандемията, който би трябвало да бъде признат през 2024 година Разбира се, концепцията за " попречване на пандемии " също има чисто американски генезис. Партньорите неуморно изпомпват тази тематика на най-високо равнище.

„ Следващите пандемии ще бъдат доста по-лоши “, предизвести публична записка на Белия дом през 2021 година „ Може би ни разделят единствено няколко месеца от идната пандемия ", приглася пробутваният от управляващите американски доктор Крейг Спенсър. „ Ние сме единствено на една генетична стъпка от нов грипен вирус, който ще ни обезпечи такава пагубна пандемия като в никакъв случай преди не сме виждали ”, добавя той.

Това, несъмнено, е просто съвпадане, само че няколко дни преди публикуването на публикацията на Спенсър, Бостънският университет разгласи, че неуморните откриватели от неговата Национална лаборатория по инфекциозни заболявания са съумели да редактират ковид по подобен метод, че да получи невиждана смъртност от 80 %. Проучването е финансирано от държавното управление на Съединени американски щати. Е, кой би се съмнявал?

Да погледнем още веднъж датите. СЗО възнамерява да сплоти новото издание на здравните разпореждания с Договора за предварителна защита на пандемията през 2024 година Какво ще имаме през 2024 година? Точно по този начин, президентските избори в Съединени американски щати. Фигурите от Демократическата партия са наясно, че не могат да пробутат своя претендент в Белия дом по почтен метод. Но в случай че оставят електората вкъщи и го тормозят с нова пандемия, тогава даже Байдън има късмет.

Във външната политика тематиката за пандемията е инструмент за напън върху неугодна на Вашингтон страна. Именно обвиняванията към Лукашенко, че не се бори с ковид, станаха увод към несполучливия белоруски Майдан.

Или вземете Китай да вземем за пример. Първо американците, които сами сътвориха ковид, трансферираха виновността от болната глава на хубавичко. Те жигосаха Пекин в медиите, желаеха репарации. Китай засрами всички критици и, до момента в който стотици хиляди хора умираха в Съединени американски щати, реализира нула случаи. След това започнаха да му се карат за локдауните. Блокирането беше анулирано - започнаха да плямпат истории на ужасите за това, че всички там са заболели и умират. Абсолютна неистина, несъмнено, само че на кого му пука - живеем в епохата на постистината.

Всяка пандемия - действителна или измислена - за Вашингтон неотложно се трансформира в опрощение да се нахвърли на своя съперник. Днес СЗО ще му помогне интензивно в това.

В същото време е любопитно, че след началото на СВО Русия беше изключена от съвсем всички вероятни интернационалните организации, само че не и от СЗО. Имат потребност от нещо от нас. Може би прословутите „ генетични последователности “?

Не е доста ясно за какво ние самите оставаме в офиса в Женева и продължаваме обилно да го спонсорираме, за милиони долари годишно. Защо ни е такава организации, където американците иззеха скрито административния запас?

СТО не отбрани страната ни от изцяло дивите, противозаконни стопански наказания, МВФ не забрани кражбата на нашите запаси. Световната антидорпиг организация се подиграва с нашите спортисти, превейки всичко допустимо, с цел да ни обиди и унижи.

Освен това не се вижда никаква практическа изгода от СЗО. Домашната медицина наследява брилянтната здравна система на Семашко, която през целия ХХ век е била обект на злоба и обект на подражателство за други страни. Тази система ни разреши да победим най-опасните болести и вируси, да предоставим на популацията на голямата страна мобилна здравна помощ и да установим профилактика на заболяванията - и това са неща, до които малко хора имат достъп даже в развитите страни.

Защо са ни нужни антинаучните нововъведения на СЗО, ръководени от лекар със съмнителна биография? Именно в Женева се сетиха да включат любовта в листата на психологичните разстройства, да нарекат хомосексуалността норма и да отстранен разделянето на мъже и дами - не, това не е смешка, там публично принуждават лекарите да признаят половото многообразие.

Наскоро чух по радиото да разискват новия ни закон, забраняващ сурогатното майчинство за чужденци. Експерт на СЗО, съветски жител, несъмнено, беше помолен да приказва по тематиката. Тази госпожа сподели, че законът е " признат прочувствено ", несвоевременен е и непотребен. " Но вижте ", изненада се водещият, " в края на краищата такива деца могат да попаднат в еднополови фамилии в чужбина. Това вярно ли е? " Е, какво не е наред, възрази специалистът на СЗО: „ В еднополовите фамилии нормално се отнасят към децата доста по-отговорно. “ Едва не паднах от стола си. Това означаваше по-отговорни от обичайните фамилии.

Но тази дама не говореше за себе си. Тя просто изрази настоящия дневен ред на СЗО. Така схващат опазването на здравето. Отговорни еднополови фамилии, полово многообразие на децата, които порастват в тях. Слушайте, в действителност ли имаме потребност от всичко това?

Промените в здравните разпореждания на СЗО ще дадат на нашия стратегически съперник цялостен достъп до най-чувствителната, сериозно значима информация по отношение на нашето здраве, епидемиологичната обстановка и работата на медицинските служби. Темата за генетичните последователности, с които нашите американски сътрудници работят по целия периметър на Русия, в това число в биологичните лаборатории на Украйна, като цяло е ужасяваща. И тук съществува риск със личните си ръце да предадем суверенитета над личната си медицина - и никой не крие, че протежетата на Вашингтон ще се възползват

Най-ненормалното е, че по този начин значимите за всички нас – за цялото човечество решения – се взимат тихомълком, без никакво публично разискване. Някакви неразбираемо какви хора в Женева, с присъединяване на скандални американски олигарси и представители на “Голямата Фармация ”, вземат решение всичко за осем милиарда души. След това решенията се показват от техните назначени специалисти. Няма социална полемика, няма експертна дискусия. А и като цяло информацията в откритите източници на информация ев незначително количество. Международна организация като СЗО на доктрина би трябвало да записва всяка своя стъпка, само че не - на уеб страницата ѝ няма да намерите съвсем никаква информация за това по какъв начин са минали срещите за промени в здравните разпореждания.

Бих желала, несъмнено, повече бистрота по този въпрос. Без пресилване може да се каже, че това е въпрос на живот и гибел.

Превод: В. Сергеев

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР