Понеже още дълго време, ако зависи само от щаба и

...
Понеже още дълго време, ако зависи само от щаба и
Коментари Харесай

Как да не се потят очилата ни от дишането в маските: какво правим с времето в карантина - slava.bg

Понеже още дълго време, в случай че зависи единствено от щаба и държавното управление, ще живеем в изключително състояние и още по-дълго с маски, днешният ни лайфхак може да се окаже класика.

Със сигурност към този момент сте се изнервяли, че носейки ги с очила, а съгласно миланския проф.

Преляско - един от международните топвирусолози, чиито наблюдения върху короната 19 минути към този момент ви е представял, както и другите светила в науката, другояче маските са безполезни, очилата се изпотяват.

Ще се изненадате, само че другаде по света не се задоволяват с простата емпирична рецепта - просто подпъхвайте горния завършек на маската под очилата. Правят най-отговорни научни проучвания. Апропо, те са правени при последния и пъти по-смъртоносен вирус МЕРС през 2011 година

Според учените, занимавали се в дълбочина с тематиката, измиването на очилата с вода и сапун авансово и следващо "тампониране ", както би споделил някой, който "карантинира ", в случай че и когато се наложи с памуче или нежно парцалче, каквото положителните марки слънчеви очила наложително поставят в кутиите им, когато ги купувате. Изчислено е, че сапунът стопира образуването на капчиците влага от издишването.

На база на тези проучвания, водата и сапунът са вложени в наличните специфични спрейове за същата цел. Те се поставят на очилата един път и им пречат да се потят, даже да не сте застъпили с тях маската.

Токийската полиция, също правила сходни проучвания поради ковид изрично и най-официално предложи на своите подопечни бабешкият метод - горният завършек на защитния пласт плат се поставя под рамките на очилата и всичко е наред. Във форума на известния италиански уебсайт fanpage, който разгласява това като значима вест, четец пък споделя друга бабешка рецепта - става известно, че намазването на стъклата на очилата с картоф вършело също работа, с цел да няма изпотяване.

Ето това се споделя лайфхак, но признаваме, че не сме го пробвали.

Снимка: us.glbnews.com
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР