Понеделник сутрин е, най-накрая се измъкнахте от леглото, след като

...
Понеделник сутрин е, най-накрая се измъкнахте от леглото, след като
Коментари Харесай

Ето защо трябва да спрете да пиете кафе сутрин на гладно

Понеделник заран е, най-сетне се измъкнахте от леглото, откакто натиснахте бутона за отсрочване на алармата шест пъти. Единственото нещо, което може да ви разсъни и да върне мозъка ви в работен режим, е сладкият мирис на кафе.

След първата глътка се чувствате живи и след още няколко се чувствате подготвени да успехите света. Звучи ви познато? Ако би трябвало да сме почтени, за нас е същото, единствено че не е единствено понеделник, а всеки ден от седмицата.

Но, познайте какво! Пиенето на кафе на празен корем заран може да ви навреди повече, в сравнение с да помогне. Шокирани сте? Продължете да четете, с цел да разберете за какво.

Защо не би трябвало да пиете кафе на празен корем

 Сутрешно кафе

Има няколко аргументи, заради които кафето заран на гладно не е най-хубавото първо нещо заран, изключително за дамите. Първо, покачва кортизола, което може да има негативно влияние върху овулацията, тежестта и хормоналния баланс. Хормонът на напрежението, който оказва помощ за регулирането на силата и ви кара да се чувствате будни, има наклонност да варира денем, само че нормално е висок заран и невисок вечер.

Когато поглъщате кофеин като първо нещо заран, когато кортизолът е висок, той пречи на производството на хормона и затова измества времето на цикъла. Това може да накара тялото ви да създава кортизол в моменти, когато нормално спада, да вземем за пример през нощта.

Кортизолът е нужен за вашето здраве, само че казусът е, че тялото ни непрестанно създава кортизол, когато сме уплашени, което може да докара до повишение на кръвната захар, което, от своя страна, води до повишение на инсулиновия хормон. Излишният кортизол може да аргументи неподходящи резултати като наддаване на тегло и проблеми със съня.

Какво би трябвало да пиете тогава заран

 Вместо кафе

Сигурни сме, че сте чували доста пъти по какъв начин бутилката с вода би трябвало да стои на нощното ви шкафче и това да е първото нещо, към което би трябвало да посегнете, откакто се разсъните. Причината за това не е единствено тъй като водата е толкоз потребна за вас, което в действителност е по този начин, а е тъй като сънят самичък по себе си е дехидратиращо събитие. Така че, когато се разсъните, водата е единствената ободряваща напитка, от която тялото ви се нуждае.

Като се има поради всичко това, не е нужно да се отказвате изцяло от утринното кафе. Вместо това изпийте няколко чаши вода, преди да пиете нещо друго, и ще се оправите. Ако не обичате елементарна вода заран, какво ще кажете да изстискате малко лимон в нея и да добавите чаена лъжичка мед в нея? След седмици ще усетите чудото на топлата вода с лимон заран.

Или даже няколко резена прясно нарязани цитрусови плодове? По този метод можете да започнете деня си с освежаваща напитка, която е потребна за вас, и да очаквате с неспокойствие да изпиете кафето си няколко минути, откакто тялото ви е готово за него.

А помислете и върху разновидността да съчетаете глътките кофеинова напитка заран с нещо вкусно и потребно като здравословни барчета или пък овесени бисквити.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР