Понеделник е, #вкъщи сме. Началото на новата седмица е време

...
Понеделник е, #вкъщи сме. Началото на новата седмица е време
Коментари Харесай

Понеделнишка сладост или рецепта за бързо брауни

Понеделник е, #вкъщи сме. Началото на новата седмица е време да приготвим нещо, което в допълнение да подслади този факт. Сещаме се за една съвършенно елементарна и още по-вкусна рецепта за брауни.
Какво ви е нужно?
250 гр. шоколад (най-добре към 70% наличие на какао)
250 гр. масло
200 гр. захар
4 яйца
2 претъпкани супени лъжици брашно
2 супени лъжици какао
Как става?
Начупвате шоколада на късчета и го смесвате с бучките масло. Разтопявате ги на водна баня. Ако нямате подобаваща купа, може да го извършите и непосредствено в тенджера, какъвто беше и нашия случай. Трябва да сте деликатни обаче - наложително топете на муден огън и бъркайте непрекъснато, с цел да не загори или заври. След като се разтопят добавяте една щипка сол.

В друга купа разбивате захарта и яйцата, до момента в който станат на пяна. После добавяте брашното и какаото и продължавате да бъркате. Когато стане хомогенна примес добавяте и разтопените шоколад с масло. Отново бъркате до момента в който получите хомогенна примес.


За да си спестим малко почистване и с цел да е по-лесно изваждането на брауните, ние слагаме хартия за печене в тава и изливаме в нея.


Пече се 30 минути на 180 градуса с вентилатор. Когато го извадите, на пръв взор може да наподобява недоопечено, само че няма ужасно. Оставете го да престои половин часа, ще се стегне единствено и ще постигнете обичания ни резултат на хрупкава коричка и мека вътрешна част.

Може да сервирате със сладолед по усет (ние избираме ванилов) или пък кисело мляко.

Ако рецептата ви е харесала, споделете ни ваши обичани лесни сладкиши на [email protected] 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР