Понеделник, 26 септември ТУНЕЛ ПО ПЪТЯ АСЕНОВГРАД - СМОЛЯН ОСТАНА

...
Понеделник, 26 септември ТУНЕЛ ПО ПЪТЯ АСЕНОВГРАД - СМОЛЯН ОСТАНА
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Понеделник, 26 септември
ТУНЕЛ Пожарна охрана ПЪТЯ АСЕНОВГРАД - СМОЛЯН ОСТАНА БЕЗ ОСВЕТЛЕНИЕ ЗА МЕСЕЦ
Повредено е осветлението в третия тунел на пътя Асеновград - Пловдив, в посока Смолян. Осветителните тела не действат от към един месец. Причина за това е повреда в електрозахранването на оборудването, оповестиха за Actualno.com от Агенция " Пътна инфраструктура ".
Коментар на Actualno.com : Meсец, месец. Всеки като дребен е опипвал в тъмното стените на коридора и е пробвал да стигне до края му. Сега същото, само че с кола. 

ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ПРИЗОВА СЪНАРОДНИЦИТЕ НИ В Съединени американски щати ДА съдебна експертиза ВЪРНАТ
Президентът Румен Радев се срещна с българската общественост в Ню Йорк, ден преди да стартира присъединяване му в 74-ата Генерална Асамблея на Организация на обединените нации. Държавният глава насочи покана към сънародниците ни за връщане в страна и съобщи, че България се развива, само че въпросът е каква е скоростта на смяната, заяви кореспондентът на БНР в Ню Йорк, представен от БГНЕС.
Коментар на Actualno.com:  Ей такива работи най ги обичаме. Иде политик в чужбина и каже: заповядайте, заповядайте вкъщи...И те братче емигрантите си споделят: ей правилно бе, още на следващия ден затягам куфара. 
МАНОЛОВА: ЩЕ РАБОТЯ ЗА ГРАД БЕЗ ПЕРИФЕРИЯ
Дигитализиране на услугите в общината, допитване до жителите по всички съществени тематики, транспарантни публични поръчки и обществено обявяване на подписаните от общината контракти и куп други са обещанията на Мая Манолова, с цел да сътвори град без външна страна.
Коментар на Actualno.com:  Звучи добре, само че каква ще е тая европейска столица без външна страна? Люлин ще е като центъра? И малко жълти павета и хипстърски кафенета в Обеля? Има там едни полянки, дето единствено чакат тая работа...
КАДИЕВ ПАК съдебна експертиза КАНДИДАТИРА ЗА КМЕТ НА СОФИЯ
Георги Кадиев за следващ път се кандидатира за кмет на София. За решението му стана ясно от пост в формалната му страница във Facebook, а това е четвъртият опит на Кадиев да стане кмет на София.
Actualno.com

Вторник, 24 септември
МЪЛЧАНИЕТО НА ЧИНОВНИЦИТЕ: ИНАТ ДО ОТКАТ В АСЕНОВГРАД
Общинското управление на Асеновград още веднъж отхвърля безмълвно да отговори на въпроси, свързани с разходването на цивилен пари. Въпросът, с който ще ви занимаем този път в " Мълчанието на служителите ", касае фестивала " Маврудово хоро ", който се организира в деня на честване независимостта на България - 22-ри септември. 
Actualno.com

ПРОТЕСТ СРЕЩУ СЪДИЯ КАЛПАКЧИЕВ, ПУСНАЛ ПОЛФРИЙМАН НА СВОБОДА
Протест с искане за оставка на арбитър Калин Калпакчиев стартира от 11 ч през днешния ден пред Съдебната палата в София. Скандалният магистрат пусна със съмнителни претекстове от пандиза шест и половина години предварително австралийския палач Джок Полфрийман и провокира гневни реакции и на политици, и на елементарни хора.
Коментар на Actualno.com : По принцип и ние се съмняваме към това решение, то е достатъчно противоречиво. Но все пак тоя митинг наподобява като ония дето просто се вижда по какъв начин се яхва едно публично противоречие, а пък другояче юридическата работа няма значение. 
ГЕНЕРАЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА БНР: НЕ СЪМ УПРАЖНЯВАЛ КОНТРОЛ ВЪРХУ СЛОВОТО
" Свидетели сме на тревожна обстановка в Радиото. То е подложено на офанзива, която основава условия за опълчване на хората в БНР и уронва престижа на една авторитетна медия. А БНР е най-авторитетната медия в България ". Това декларира генералният шеф на Българското национално радио (БНР) Светослав Костов в отворено писмо, изпратено до медиите.
Коментар на Actualno.com:  Дали тази " офанзива " щеше да се случи без забележимата цензура, която върлува там? Или пък " тайни " сили вземат решение да подронят престижа на медията. 
ЕВГЕНИЯ БАНЕВА: ОТ ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ ЗА СЕБЕ СИ НИЩО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА
Аз от обвинителния акт съответно за себе си нищо не мога да схвана. Аз не го разбирам. Това сподели Евгения Банева пред публицисти, съобщи БГНЕС. Днес спецсъдът гледа на разпоредително съвещание делото против предприемача Николай Банев, брачната половинка му Евгения и майка му Мария. Той реши, че правосъдното разследване против тримата потегля всъщност на 21 октомври с разпити на очевидци.
Коментар на Actualno.com:  Не е и наложително да схваща...
Сряда, 25 септември
ЦИМЕНТОВОЗ съдебна експертиза ОБЪРНА НА ВХОДА НА РУСЕ
Циментовоз се прекатурна на входа на Русе от Варна. Инцидентът стана на метри от мястото, където неотдавна лек автомобил се заби в дирек на уличното осветяване.
Коментар на Actualno.com:  Това, че на едно и също място стават едни и същи произшествия следва въпреки всичко да уточни, че може би би трябвало да се направи нещо, с цел да го обезопаси. Но давай да се извърнат там още 10 коли, та тогава ще го мислим. Все още може да е случайност.
БОРИСОВ: БЪЛГАРИЯ Е ИЗВЕСТНА СЪС ЗАВОДИТЕ СИ В АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕТО
„ България е известна със заводите си в автомобилостроенето. Страната ни е прелестна дестинация, с доста положително качество, с доста положителни благоприятни условия “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред български медии в Сеул във връзка бъдещо съдействие с компанията „ Хюндай “. Премиерът Борисов по-рано посети Центъра за научноизследователска и развойна активност на „ Hyundai Motor Group “, който се намира в град Хуасонг, оповестиха от държавната пресслужба.
Коментар на Actualno.com:  Просто по през целия ден сме известни с това. Отиваш някъде в чужбина и казваш, че си от България. И те незабавно - ааа, от България ли си - ей, страшни фабрики за автомобилостроене имате там!
ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА СКАРА ДЕПУТАТИТЕ В ПАРЛАМЕНТА
Демографската рецесия, миграцията, ниската раждаемост, че даже и панелките, провокираха пикантен скандал сред ръководещите и алената съпротива в Народното събрание. Повод за това станаха поправките в Закона за налозите върху приходите на физически лица на Българска социалистическа партия, с които се оферират данъчни облекчения за фамилии с деца.
Коментар на Actualno.com:  Всъщност демографската рецесия изобщо няма по какъв начин да бъде обсъждана - тя е сборният пункт на всички други рецесии, техен краен артикул. Тъй че, вземете се карайте за нещо, което да направи живота тук по-нормален. 
21 СЕСТРИ ОТ БОЛНИЦА " ТОКУДА " ПОДАДОХА ОСТАВКИ
21 медицински сестри от Централната реанимация на болница " Токуда " дружно със старшата сестра и няколко санитари са подали групови оставки. Причината - ниските заплати. 
Коментар на Actualno.com:  Знаем каква е тактиката по отношение на този вид специалности. Докато в страната не останат единствено сестри, които са на 60 + и не стане ясно, че няма кой да работи тяхната работа, едвам тогава ще се дават повече пари. 

МОСТЪТ ПРИ ОБЩИНСКИЯ ПАЗАР В АСЕНОВГРАД СТАВА ВСЕ ПО-ОПАСЕН
Мостът при общинския пазар в Асеновград продължава да се напуква и незабелязано, само че последователно се разрушава. От основите му се вижда по какъв начин стърчат железа, а структурата му поддава.
Коментар на Actualno.com:  Скоро и ние ще създадем идея " Спаси Асеновград "...
С ДВОЙКА НА МАТУРАТА Пожарна охрана БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ОСТАВАТ ОКОЛО 7% ОТ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ И СЛЕД ПОПРАВКА
Около 7% от зрелостниците тази година не са съумели да поправят двойките, получени на матурата по български език и литература. Процентът на младежите, които са останали със " слаб 2 " на втория зрелостен изпит по предмет по желание и след поправителната септемврийска сесия пък са към 5 на 100. Това демонстрират данни на просветното министерство, предоставени на в. " Сега ".
Коментар на Actualno.com:  Образованието върви напред и всичко е " върви народе възродени ". 
ЕКСПЕРТ: ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ Е ПЪЛЕН ХАОС
Тоталният безпорядък, който общините постановиха съзнателно в връзките и регулациите на етажните собствености в градовете, ще завърши доста неприятно за хората, които даже не подозират за насъбраните проблеми в домовете им. Това съобщи в изявление за БГНЕС Павел Миланов, ръководител на Асоциацията за контролиране на връзките в етажната благосъстоятелност.
Коментар на Actualno.com:  Долу горе в Народното събрание, но в блока ти.
КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА: ДЪЛГОВОТО БРЕМЕ Е НА ИСТОРИЧЕСКИ ВИСОКИ НИВА
" Световният стопански напредък продължава да разочарова, комерсиалните напрежения се резервират, а дълговото задължение е на исторически високи равнища. В тази конюнктура незабавният ми приоритет за МВФ е да се помогне на членовете да минимизират риска от рецесии и да са подготвени да се оправят с стопански спадове. "
Коментар на Actualno.com:  Тъкмо минаха 10 години от рецесията и, както постоянно, " урокът е теоретичен " - вижда се какъв брой.  
Петък, 27 септември
ЦАР СИМЕОН ИЗПОЛЗВАЛ ТАЕН ПСЕВДОНИМ ВЪВ ФИРМИТЕ, В КОИТО РАБОТИЛ
„ Не съм употребявал името Цар Симеон в нито една от компаниите, чиновник на които съм бил или с които съм работил. Използвах най-вече загадъчен псевдоним под формата конт Рилски или граф Рилски. Когато татко ми е пътувал тайно, той също е употребявал граф Рилски. Планината Рила, която е покрай София му беше доста близка, отсам и името “. Това споделя Н.В. Симеон Сокскобургготски в изявление за унгарското списание „ MÚLT-KOR ”.
Коментар на Actualno.com : Важното е за 800 дни да е стигнал, закъде е тръгнал. 
С ВЕРИГИ И НАСИЛИЕ УЧАТ НА КОРАНА В НИГЕРИЙСКИ ГРАД
Полицията в северния нигерийски град Кадуна избави над 300 мъже от ислямски пансион, където са били измъчвани и полово измъчвани, предава АFP, представена от БГНЕС. „ Намерихме и към 100 възпитаници, в това число деца на 9 години, във вериги, в претъпкана дребна стая, всички в името на „ превъзпитанието “ им и превръщането им в „ виновни “ лица “, съобщил пред организацията представителят на държавната полиция на Кадуна Якубу Сабо.
Actualno.com: После ислямът не бил насилствена вяра...
ТАНЕВА: ПРАВЯТ съдебна експертиза ПРОВЕРКИ НА ПОДАДЕНИТЕ ДАННИ ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ПРИ ЧУМА Пожарна охрана СВИНЕТЕ
Извършват се инспекции за меродавност на подадените данни за обезщетение при африканска чума по свинете, има отказани заявки. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Светла Бъчварова - Пиралкова за изплащането на компенсациите на персоналните стопанства в страната поради африканската чума по свинете.
Actualno.com: Сега стана мазало - имал ли си свине, нямал ли си, заклал ли си ги когато би трябвало, не си ли. 
ОБРАЗОВАТЕЛНОТО МИНИСТЕРСТВО ТЪРСИ УЧИТЕЛИ - " ИНОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО "
Конкурс за учители, които въодушевяват и стимулират учениците си да реализират по-добри резултати, провежда за първи път Министерството на образованието и науката, оповестиха от ведомството. Той е продължение на политиката за основаване на просвета на нововъведения в учебните заведения и даване на повече независимост на педагозите да ползват нови способи на преподаване.
Actualno.com: Докато новаторско стартовата заплата стои под 1000 лв. няма да намерят доста иноватори. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР