Понеделник, 19 февруариВежди Рашидов рекъл вчера: Надявам се, че Борисов

...
Понеделник, 19 февруариВежди Рашидов рекъл вчера: Надявам се, че Борисов
Коментари Харесай

Из делниците на един луд

Понеделник, 19 февруари
Вежди Рашидов рекъл през вчерашния ден: Надявам се, че Борисов и Радев ще се схванат като мъжкари… Те са съществени, достолепни мъже, на всичкото от горната страна са и рискови в живота – единият е авиатор, а другият – каратист… ”
Само мъничко ще го поправя Веждито. Било му е неловко да каже единият е авиатор, а другият пожарникар, само че такава е истината. Щото каратист не е специалност въпреки всичко.
Но за друго го загатвам. Забелязвам в него забавна трансформация във връзка с Пеефски. Делян Пеефски, вика, никой не го е осъдил за нищо и е грозно да се употребява като боздуган и като чучело. Образът на Пеефски, вика, е демонизиран в обществото и това не е почтено.

 Вежди има, очи няма!

Същият този зле просветен и още по-зле учтив образец говореше напълно друго през 2013 година:
„ Всички ли сме плебеи на един пълен, противен, на 20 година милионер бе, да му е.а пу.ката майна. Всички ли сте плебеи на подобен урод, нямате ли храброст... Как е станал този отпадък мултимилиардер на 20 година и е изкупил всички хора и за 1000 лв. заплата всички му слугуват… Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и споделям – желая да направя изявление, а тя споделя: о, апелирам ти се недей. После звъня в „ Стандарт “ на Славка, преднамерено го върша... Петьо Блъсков напълно се е продал... Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви ръководи, селски от Дръндар – то това ви е нацията на 1300 година, да ви е.а циганската нация… ”
Както казахме още тогава, нация, която е позволила сходен тъпанар да ѝ бъде министър на културата, си заслужава… таковането. И най-вероятно си го получава.
Но същинският въпрос е в друго – какво провокира такива крайни метаморфози във възгледите на хората. Отговорът е един и е открит още от финикийците.
Несправедливо демонизираният пред „ Телеграф “: Противниците ми, вика, са хората, ограбили България - приватизаторите от бандитската приватизация на Костов и техните марионетки политици. Разобличавал съм ги и ще продължа да го върша. И точно поради това олигарсите и основаната от тях медийна машина са основали облика на „ универсалното зло Пеевски “, с цел да прикриват кражбите си и да отвличат вниманието от тях.
Това изказване на демонизирания не опонира на нищо, с изключение на може би на обстоятелствата. Анализ на публичните поръчки, осъществен от „ Биволъ “, сподели, че компании, свързвани с Пеевски, са сключили контракти за 733 368 918 лв. от които 432 356 344 с еврофинансиране. Освен това тези компании имат и големи задължения към починалата банка КТБ, а някои от тях са ги прекредитирали в ПИБ. „ Тези обстоятелства, обобщава „ Биволъ “, не приказват за резистентен бизнес модел и основаване на стойност, а по-скоро за добре проведен обир. “
Та работата на Пеефски е малко като присмяла се кука на крива бука…
Както знаете, а в случай че не знаете, време е да научите, някогашен полицай няма. Попиеш ли милиционерския нрав, то е вечно. Гледайте Борисов и Цветанов и нема що да се убеждаваме. О.З. полицаят Светлозар Лазаров, който в този момент се подвизава като оргсекретар на „ Атака “ и реализира топлата връзка сред Пеефски (ДПС) и Волен Сидеров, дал изявление за организация БЛИЦ. Лично на основния редактор Крачунов го дал. И в него споделя: „ Добре е през днешния ден на рождения ден на Васил Левски да се сетим за святото дело на Апостола, което е подкрепило освобождението на България… “
Ако датата на изявлението беше 18 юли, всичко щеше да е наред, само че то е от 19 февруари. И както знае целият български народ (без Лазаров и Крачунов) на тази дата Левски не се е родил, а е обесен. Е, може да се каже метафорично, че се е родил за безсмъртието, само че това не може да го измисли милиционерска кратуна.
Както е споделил доктор Филипов доста от дълго време, след Волен Сидеров нищо в областта на патриотизма не наподобява невероятно. Дори и това, че един милиционеро-патриот не знае по кое време е роден и по кое време е обесен Апостолът на България!
Вицепремиерът Симеонов разправя по тв приемника: " Русия непосредствено се намеси в резултатите на референдума за рандеман на газ в Добруджа. Там в митингите участваха хора от паравоенни формирования. За мен намесата на Русия и на съветски стопански ползи е безспорна… По време на конгреса на Найджъл Фарадж бяха изнесени данни, че Русия саботира създаването и добива на газ от Англия в нейни залежи. Защо България няма личен рандеман? "
И това напълно не е въпрос. България няма и няма да има скоро личен рандеман. И не става дума единствено за шистовия газ, а за всеки газ, който не е съветски. Прав е Валери да се съмнява, че работа по находищата в Черно море се протака отново заради намесата на съветски ползи.
Наскоро ми попадна една публикация за добива на газ от хидрати. Оказва се (за мен в този момент се оказа, а за учените малко по-рано), че Черно море има най-вече находища на газови хидрати (твърд кондензат на естествен газ). По предварителни сметки и обърнато в пари, на дъното на морето лежали съкровища за 16 800 милиарда! Развитието на науката щяло да разреши до няколко години промишлено добиване на този газ. Япония към този момент сполучливо прилагала такава технология и се очаквало резултатът от добива да е сравним с революцията в енергетиката на Съединени американски щати, провокирана от добива на шистов газ.
Обаче!
Доц. Атанас Василев, един от водещите учени в тази област у нас, споделя, че една от най-съществените спънки за стартирането на подобен рандеман, е, че се засягат ползите на огромните компании, които добиват газ по стандартен метод. „ Оказва се, вика, че същинската опасност за наличието на " Газпром " на международния пазар на горивата не е шистовият газ, а газовите хидрати. “
Големите компании, вика, наблюдават деликатно и вземат участие интензивно в проучванията на газовите хидрати и създаването на методики за рандеман. „ Опасявам се, че в България може да има
напън и изкуствено основани спънки, както външни, от геополитически темперамент, по този начин и вътрешни - " български ". Ще бъде доста тъпо, в случай че се случи по този начин, защото газовите хидрати могат да създадат България освен енергийно самостоятелна, само че и високотехнологична и с висок теоретичен капацитет. "
Аз обаче не се притеснявам. Така де, човек се притеснява от работи, които не знае. А това освен ще стане, то към този момент става. От което следва, че България скоро няма да стане енергийно самостоятелна.
В оптимистичен вид това можело да стане до две години. Но, както е добре известно, оптимистичният вид у нас рядко е реален, по тази причина е най-добре да се надяваме на песимистичния. Демек, до 20 година надали ще почнем да добиваме газ от хидрати.
Вторник, 20 февруари
Кметът на село Катерица, общ. Пордим, Красимир Костадинов решил да означи по запаметяващ се метод 145-ата годишнината от обесването на Левски, като направи възстановка на събитието. Поръчал да изработят кукла в цялостен растеж, която по лице да наподобява на Апостола и я обесил на спирката посред селото. Гражданите от селото били потресени, а най-ранобудните били и много уплашени, като видели по какъв начин вятърът люлее един обесен посред селото…

Ето ви телефона на кмета, в случай че решите персонално да му изкажете възхищението си: 06528 - 2487
Зимата пее свойта зла ария,
вихрове гонят тръни в полето,
и мраз, и студ, и рев без вяра
навяват на теб тъга на сърцето.
Ама тъга да видиш…
Ало, братя от последната възраст! Ако си мислите, че малко остана, че краят е близо, май ще ви отчайвам. Не е изключено това да е единствено началото. Проф. Стюарт Хамероф, шеф на Центъра за проучване на съзнанието в Университета на Аризона, твърди, че човек има душа и тази душа е безсмъртна. Тя не умира с неговата физическа гибел, а остава да витае из Вселената. Информацията в мозъка на човек се съхранявала даже и откакто неговото сърце спре да бие. Предсмъртното чувство възниквало, когато квантовите частици, които образуват душата на индивида, изоставен нервната система и отидат във Вселената. Според теорията на професора същността на душата ни се крие в структури в мозъчните кафези, а нашето схващане е резултат от квантовата гравитация в тези структури.
Между другото, братя и сестри, до момента в който чакате да ви понесе галактическият вятър из Вселената заедно с умните ви мисли, да ви кажа, че държавното управление е решило да ви озъби. В положителния смисъл. Председателят на Българския зъболекарски съюз (БЗС) доктор Шарков заяви, че след дълги договаряния с НЗОК се решило хората сред 65 и 69 година ще имат право на безвъзмездни кастанети. По-нататък програмата щяла да се разшири и да обхване и други възрастови групи, за които в този момент нямало пари. Всъщност, казусът не е, че парите са малко, ами вие сте доста, а зъбите ви малко. По данни на БЗС към 20 % от хората на възраст над 65 година нямали към този момент нито един зъб в устата си. А на останалите 80% се падали приблизително по 7 зъба.
Едно нещо обаче ме смущава. По калкулации на БЗС междинният годишен разход на системата за едно лице, нуждаещо се от кастанети, ще е към 200 лв.. Което ме кара да допускам, че ще ви прекарат с конфекция. Оригинално самостоятелно чейне коства доста повече.
Сряда, 21 февруари
Председателката на Народно събрание (още не мога да го допускам изцяло!) Цвета Караянчева, вика: „ Президентът би трябвало малко да обере говоренето си, тъй като приказва малко просташки. “ (И жена му, и жена му!)
И това като ти го каже Цветето от Кърджали, то не е просто съвет, то се трансформира в императив! Самата тя към този момент била обрала своето говорене и не приказва просташки, а приказва, възпитано. Пак приказва същите нелепости, само че обрано, без ненужни страсти. А да приказва нелепости е неизбежно. Цветенцето е машинен инженер, като подобен е работила и живяла в Кърджали. И е извадена от нормалната ѝ ойкумена, посадена е в Народно събрание и е напълно естествено и разумно да наподобява неуместно. И, в случай че съдим по Цветанов, който към този момент 10 години продължава да наподобява все по този начин неуместно, това мъчно се преодолява…
Обичам тази дума „ обрано “, изключително в глаголната ѝ форма. Например доста ме кефи изразът „ ограбвам си крушите “… в трето лице множествено число. Тази седмица ще показва мъчителната потребност користното незнание, което ни ръководи, да си обере крушите. Доно го забележите. Не се обиждайте, само че ние от дълго време проповядваме, че българинът почва да ги вижда работите когато му бръкнат на две места. Едното е в джоба. И в случай че Гинка от Пазарджик вземе ЧЕЗ, тя сигурно ще бръкне надълбоко в джоба на една трета от българите. И през джоба ще бръкне и на другото място. Това е пазарджишки номер, можете да ми вярвате… Но за Гинка когато му пристигна времето.
По мотив нещастието в учебното заведение във Флорида американският президент Тръмп предложи да се въоръжат учителите, тъй като по този начин щели да се избягнат по-нататъшни всеобщи стрелби.
„ Зоните без оръжия в очите на един фанатик са покана: „ Хайде да влизаме и да атакуваме… “ Ако тези страхливци знаеха, че в учебното заведение има въоръжени хора, те нямаше да се опитат да се доберат до него. "
Звучи малко ексцентрично, даже екзотично, даскалите да влизат в час с автомати и револвери, само че намирам, че Тръмп е прав. И това може да реши освен казуса със стрелбите в учебните заведения, ами и доста от проблемите на самия учебен развой. Лично ние нямаме никакво подозрение, че даскал с показалка и калашник се почита по друг метод, в сравнение с даскал единствено с показалка. И това, естествено, се отразява и на просветителния развой.
Обаче то, като се замислите, на всички места в живота е по този начин. По един метод ще се държат да вземем за пример тия фанатици, дето ни ръководят, в случай че знаят, че в ръката ни има тояга. И по напълно различен, когато знаят, че тояга няма.
 На уеб страницата на „ Комерсант “ чета, че иконата на Владимир Путин, намираща се в храма на сектата " Воскрешающая Русь " в Нижгородска област, почнала да мироточи. Предполагам, че от очите мироточи, въпреки да не съм напълно сигурен. Обикновено иконите от там мироточат, само че пък казусът не е от елементарните. Според членовете на сектата чудото станало с помощта на вярата на народа в особеното задача на Путин.
Да не кажа огромна дума, тъй като животът постоянно опровергава огромните думи, само че ми се коства, че българите не сме чак такива идиоти, че да измислим фракция на последователите на Борисов. Религиозна фракция, другояче стопански секти има няколко, да вземем за пример „ Котараците “… Не, чак обожествяване, икони… За мироточене пък да не приказваме, то е изцяло невероятно. Мироточенето, както и да го погледнете, си е плачене. Иконата плаче. Как си представяте Борисов да плаче? Всички останали можем да заплачем, само че не и той.
Четвъртък, 22 февруари

Нищо. Предчувствие за Гинка.

Петък, 23 февруари
Замириса на теменужки! Така казвахме едно време, когато замирише на… кенеф, да простите.
Нема неистина, нема машинация! Гинка Николова Пайтакова, по мъж Върбакова, от Пазарджик, купува милиардния бизнес на ЧЕЗ у нас. Кума на Гинка, разправят, била Теменужка Петкова.
Делян Добрев, началник на енергийната комисия в Народно събрание: „ Това, което е смущаващо е, че в началото на мен това ми прозвуча като подправена вест, тъй като не мога да си показва по какъв начин една компания от Пазарджик с 90 хиляди лв. активи и 11 хиляди лв. загуби, ще купи най-големия частен енергиен бизнес в България… ”
Теменужката снема всяка отговорност: " Знаете, че това е процедура, която беше извършена от чешката страна, по чешкото законодателство. Българската страна и държавното управление нямат никакво отношение към този развой. “
Но тя за всеки случай подаде оставка. Защото се познавала с Гинка от 20 година Това било морално. И Борисов ѝ одобри оставката. Пак тъй като по този начин е морално. Между другото, министър председателят се изпусна, че и той познава Теменужка от 20 година И приятелите на нашите приятели…
В изявление пред Българска телеграфна агенция на което липсват всички наложителни за жанра и за държавната организация инсигнии (нито създател е посочен, нито фотография на интервюираното лице…), което демонстрира, че е спуснато от горната страна в под паника порядък, Гинка от Пазарджик споделя, като един същи Левски: „ Сама съм, други няма! “ Имала 9 компании на които е единствен или мажоритарен притежател.
„ Биволъ “: „ Зад " Гинка от Пазарджик " наднича бизнеса на СИК “. Колегите поразровили тук там и разкрили, че „ зад идната продажба на бизнеса на ЧЕЗ в България на загадъчната „ Инерком “ още веднъж надничат сенките на някогашната формация СИК, на „ Пашата “ и на премиера Бойко Борисов “.
От 2004 до 2014 година Славчо, мъж ѝ на Гинка, е имал обща компания с Евгения Калканджиева, известна с близостта си с босовете на СИК. „ Един от босовете на групировката през 90-те е и Румен Николов – „ Пашата “, а Борисов тогава се явява нещо като пиар на СИК, съгласно непокътнатите медийни и фотодокументи “, написа „ Биволъ. “
 Снимка крадена от Facebook
Може и СИК да наднича, само че може и някой различен. По наглостта и безочието си тази договорка доста припомня на договорката, при която трима пикльовци от Ст. Загора купиха Дипломатичския клуб в Горна баня с заем от 8.5 млн. лева Почеркът е един и същи. И тогава, както и в този момент, беше ясно, че купувачът е подставено лице. Което приказва за липса на фикция и креативен инвенции в разбойническата евристика на момчетата. КОЙ стои зад Гинка може да е въпрос, само че по може да е отговор. С тази спогодба, че няма кой да остави КОЙ самичък да се облажи от тази тлъста спекулация. Както не го оставиха самичък да оглозга Булгартабак. Тази договорка не е станала и няма по какъв начин да стане без благословията на премиера. Не се е родил още оня вманиачен банкер, който ще даде на едно Гинче от Пичковци 320 млн. евро заем, в случай че зад това Гинче не се подават баре един-двама Шишковци.
От държавната пресслужба оповестяват, че министър председателят Борисов е разпореди на ДАНС и Национална агенция за приходите да създадат цялостна инспекция на договорката по продажбата на бизнеса на ЧЕЗ у нас, както и на сдружението покупател - " Инерком България ". В такива случаи пазарджишките интелектуалци споделят: „ Ах, недей… “ Какви ли вълнуващи открития ще създадат проверяващите органи? Я си представете, че проверяват, проверяват и вземат, та открият, че зад договорката седи персонално министър председателят. Дали ще посмеят да му кажат? Не ми се има вяра.
Не знам какво повече да кажа. Ако се направи една ранглиста на наглите покупко-продажби в новата ни история, договорката за ЧЕЗ ще се бори за едно от трите места на стълбичката…
В интелектуално отношение Борисов от дълго време е дал доказателства, че е в себепревишаване. И даяни на овърдрафта, който един милион българи обилно му отпускат. Но, в случай че тази договорка мине, в случай че оставим дебелите пеликани отново да изпълнят гушите, то това ще значи, че и ние сме в доста съществено себепревишаване като жители и индивиди. Много съществено! Помислете за това, в случай че не ви мързи.
Оня ден OFFNEWS писа, че основали хибрид сред овца и човек, който бил сериозна крачка напред в опитите за задоволяването на възходящите потребности от човешки органи за трансплантации. В мненията под тази вест много читатели оригиналничеха, че по нашите земи хибридът сред овца и човек е прочут от дълго време. Но, съгласно нас това не е тъкмо по този начин. Защото в този момент учените са основали овца с 0.01% човешки гени. А в българския вид индивидът е с доста повече овчо…

To be continued
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР