Поне така казват изследователите, които са установили, че отказването от

...
Поне така казват изследователите, които са установили, че отказването от
Коментари Харесай

Пиенето на по-малко подсладени напитки е ключ към отслабването

Поне по този начин споделят откривателите, които са открили, че отказването от калориите в подсладените питиета – даже единствено от една чаша дневно – води до загуба на 1, 5 кг. за 18 месеца.

" Загубата на тегло от течни калории е по-голяма, в сравнение с загубата им от приема на твърда храна, " споделя доктор Лю Чен, асистент-професор по епидемиология в Училището по публично здраве и опазване на здравето в Ню Орлеанс.

Една от аргументите за това е, че тялото е в положение независимо да контролира приема на твърда храна. Например, в случай че ядете прекомерно доста твърда храна на обяд, ще сте склонни да ядате по-малко на вечеря. Но това независимо контролиране не се отнася за течностите, които пиете, споделят специалистите.

" Ако намалите приема на питиета, изключително такива, които съдържат захар, това би било елементарен и елементарен метод за поддържане на тежестта ви. Можете да избегнете спомагателното наддаване на тегло, или пък в случай че сте на диета да постигнете елементарно задачите си, " прибавя Чен.

Проучването " поддържа това, което доста диетолози позволяват - течните калории не задоволяват глада, " споделя Кони Дикман, шеф на Вашингтонския университет. " В допълнение, установяването, че подсладените питиета могат да окажат по-голямо влияние върху тежестта, в сравнение с други течности, е значимо обръщение към американците, които не престават да се пробват да понижат техните калории. "

А в случай че сте жадни? " Пийте вода, " споделя Чен.

По време на проучването, учените са проучили питателните режими на 810 индивида на възраст от 25 до 79 години. Участниците в изследването, което траяло 18 месеца, са били разграничени на инцидентен принцип на три групи:

1) препоръки за намаление на кръвното налягане;

2) интервенция в метода на живот (включително и препоръки за диета и извършения за намаление на кръвното налягане) и

3) интервенция в метода на живот и специфична диета, богата на плодове и зеленчуци.

В това изследване, откривателите обръщат особено внимание на тежестта на участниците и на напитките, които те одобряват. Теглото на участниците се мери на 6-я и 18-я месец и техния хранителен режим е бил наблюдаван посредством неочаквани телефонни изявленията.

Напитките са разграничени в седем категории:

- подсладени със захар питиета (включително безалкохолни питиета, плодови питиета, плодови пуншове или висококалорийни питиета, подсладени със захар);

 Пиенето на по-малко подсладени питиета е ключ към отслабването

- диетични питиета, като да вземем за пример диетична сода и други, които са с изкуствени подсладители

- мляко (включително пълномаслено мляко, 2%, 1% и обезмаслено);

- 100% плодови и зеленчукови сокове (фрешове);

- кафе и чай със захар;

- кафе и чай без захар;

- алкохолни питиета.

Учените откриват, че подсладените със захар питиета съставляват 37% от всички течни калории, които хората в изследването употребяват. Сред напитките, тези, които са подсладени със захар са единствения вид питиета, които се свързват с смяна на тежестта.

Пиенето на по-малко подсладени питиета е по-важно, в сравнение с да се яде по-малко за понижаване на тежестта. Всъщност, пиенето даже на една чаша по-малко безалкохолни питиета, води до загуба на 0.5 кг за 6 месеца и още 1 кг през идващите 18 месеца.

Ако една дребна смяна в режима на хранене може да докара до загуба на половин кг за шест месеца, с прибавянето на други дребни промени или усилване на интензивността даже 15 минути дневно, може да се реализира доста. Постепенните промени оказват помощ за реализиране на по-здравословно тегло.

Консумирането на течни калории се е повишило с увеличение на епидемията от затлъстяване. В по-ранни проучвания, учени откриват, че 75% от възрастните в Съединени американски щати биха могли да бъдат с наднормено тегло или със затлъстяване през 2015 година и това се свързва с пиенето на подсладени питиета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР