Поне по три пъти месечно се вика полиция в спешните

...
Поне по три пъти месечно се вика полиция в спешните
Коментари Харесай

Медици викат полиция в болницата средно по три пъти месечно

Поне по три пъти месечно се вика полиция в незабавните отделения на лечебните заведения в страната. Причина за това стават пациенти хулигани или буйни техни близки. Реалните случаи са в пъти повече, само че медиците алармират единствено за най-сериозните обстановки. Статистиката е в следствие от изследване на „ Монитор “.
„ Работещите в лечебните заведения нямат право, а и не разполагат с механизъм, по който да се оправят с хулиганите, да ги принуждават да изоставен болничното заведение или да ги глобят ", изяснява представителят на Университетската болница „ Света Анна ” в София Антон Луков. Припомняме, че преди към месец тъкмо там нахален пациент стартира да троши порти в хирургичното поделение. Скачаше и да бие лекари и медицински сестри. Луков изясни, че причинителят е възнамерявал всичко авансово, защото е поставил ръкавица върху камерата за видеонаблюдение.
В УМБАЛ-Бургас се разигра сходна обстановка през лятото. Тогава немец с психологични отклонения е останал в болничното заведение в продължение на три месеца “, споделя представителят на здравното заведение в Юлия Андреева. По-късно станало ясно, че мъжът е спрял приема на хапчетата си, почнал да пие алкохол, паднал и си счупил таза. В бургаската болница потърпевшият отказал да заплати изкуствена тазобедрена става, като не поискал и да бъде опериран. С времето психическото му положение се влошавало.
По коридорите в болничното заведение си устройвал " рицарски " шампионати и нахълтвал в стаите на медицинските сестри и пациентите, като ги плашел. Изданието написа, че роднините му в Германия не желали да си го приберат. От туроператорската компания били безапелационни, че договорът му за почивката е изминал и той към този момент не е техен клиент. В последна сметка, шефът на болничното заведение се принудил да му купи билет със лични средства и да го закара до летището. Обадил се на сестра му, с цел да го посрещне в Германия.
Друг случай отново в бургаската болница е с пийнал англичанин, който дошъл с сякаш окървавени облекла, само че не можел да изясни къде тъкмо по тялото се е наранил. Малко по-късно, станало ясно, че аленото по облеклата му не е кръв, а примес за настилки. Юлия Андреева изяснява, че годишно пациентите с сходни прояви, поради които се постанова да се вика полиция, наброяват 30.
Отново в УМБАЛ-Бургас бил признат мъж, който по думите на лекарите, трансформирал стаята в хан – поръчвал пици, пушел и пиел бира. Най-новата наклонност е нападателните пациенти и техни близки да заплашват, че ще снимат в болничното заведение и ще качат фотоси или видео в обществените мрежи. В „ Пирогов “ пък се е случвало до момента в който лекарите преглеждат и оказват помощ на ранени, техни родственици да крадат медиците. Твърди се, че се е случвало да се взимат телефони, преносими компютри и портмонета.
В рамките на 4 месеца в болничното заведение са установени 8 случая на буйстващи пациенти, поради които е сигнализирано до Районното полицейско ръководство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР