Поне от десетина години в България няма партии, има проекти.

...
Поне от десетина години в България няма партии, има проекти.
Коментари Харесай

Велислава Дърева: Имаме коалиция хартиена бюлетина

" Поне от десетина години в България няма партии, има планове. Партиите имат идеология. Проектите какво имат? Тяхната единствена идеология е властта, облагата. Поради което доста хора с лекост минават от една " партия " в друга. "

Това мнение изрази пред БНР журналистката Велислава Дърева.

Партиите бяха сменени с планове, безапелационна е тя.

Парламентарните партии ползват систематичен антиподбор – в Народното събрание се позволяват единствено правилни и доближени хора, а знаещите, одобрени персони в една или друга сфера, хората с позиция, даже неуместна за партиите, са изхвърлени, те не могат да припарят до Народното събрание, тъй като не се вписват в този систематичен антиподбор, счита Велислава Дърева.

Относно тридневните старания на новоизбрания парламент да се конституира, избирайки ръководител, Дърева уточни:

" Това беше най-дългата сряда в българската история. Сряда, която приключи в петък. Този ден има един повсеместен любим, всеобщ – това е кучето пред Народното събрание. То отиде доста рано сутринта, мина по алената пътека, след това слезе и застана като гвардеец. Това беше единственото създание, което стоеше на пост пред парламентарната република ".

" Имаме коалиция " хартиена бюлетина ", означи Дърева и добави, че въпросът е дали тя ще продължи и по-късно - при сформиране на държавно управление, или ще остане ситуативна.

" Ако продължаваме по този метод, Българска социалистическа партия ще падне под 4-процентовата преграда. Който и да бъде определен за ръководител на Българска социалистическа партия, той ще се изправи пред руини и това е най-големият грях на Корнелия Нинова ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР