Поне хиляда мигранти са напуснали лагер край Солун и са

...
Поне хиляда мигранти са напуснали лагер край Солун и са
Коментари Харесай

Нова вълна мигранти по балканския маршрут

Поне хиляда мигранти са напуснали лагер край Солун и са създали опит да тръгнат към Северна Македония. След двугодишно мъртвило още веднъж се задава мигрантска рецесия на Балканите.
Над хиляда бежанци и мигранти напуснаха лагера " Диавата " до Солун и направиха опит да се насочат към границата със Северна Македония. Полицейски елементи прекъснаха придвижването по пътя към Идумени и използваха сълзотворен газ, с цел да принудят мигрантите да се завърнат назад в лагера. Бежанците се настаниха на палатки и отхвърлят да се подчинят на управляващите, споделя и БНР. Сред протестиращите имало доста майки с деца. Исканията на мигрантите са да ги позволен да се придвижат до Германия.

Медиите уведомили, че граничните управляващи в Северна Македония са взели ограничения и са засилили граничната защита. От гръцка страна има сили на европейската организация за гранична и брегова защита " Фронтекс ".

Край Солун към този момент се събирали хиляди бежанци, които желаят да тръгнат към Западна Европа по Балканския маршрут след неизвестен апел в обществените мрежи, оповестява bTV.

Бежанците се групирали край лагера " Диавата " край Солун. Те имат намерение да потеглят към границата със Северна Македония, а оттова и към Европа. Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците предизвести мигрантите, че незаконното пресичане на границите е рисковано и рисково.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР