Поне една група от поданици на английската кралица със сигурност

...
Поне една група от поданици на английската кралица със сигурност
Коментари Харесай

Има и щастливи британци

Поне една група от жители на британската кралица сигурно преуспяват във Англия на BREXIT - това е елитният клуб на милиардерите. Петнайсетте британци, включени в "милиардерския " показател на организация "Блумбърг ", са добавили 28 милиарда щ. $ към общото си персонално положение в интервала от 23 юни 2016-а, когато жителите на Острова гласоподаваха да се отделят от Европейския съюз, до 9 май 2019-а. Само от началото на годината благосъстоянието им се е нараснало с 18 милиарда щ. $ - до общо 109 милиарда $. За съпоставяне, сумата, която би трябвало да внесе Обединеното кралство, с цел да погаси преди раздялата отговорностите си към Европейски Съюз, е 39 милиарда паунда (грубо 51 милиарда щ. долара).

Най-голям принос за този растеж имат двама издигнали се с помощта на личните си умения англичани - Джим Ратклиф и Джеймс Дайсън, натрупали общо 20 милиарда $ след вота за BREXIT. При това Ратклиф, чието персонално положение е било 18.6 милиарда щ. $ към 9 май, е изместил от първото място херцогът на Уестминстър - Хю Гросвенър (12.6 милиарда долара), най-богатият човек в Обединеното кралство, наследил първокласни парцели в Лондон, в това число по-голямата част от елитните квартали Мейфеър и Белгрейвия.

Успехите на милиардерите е в внезапен контрастност със стагнацията на британското стопанство след решението за обособяване от Европейски Съюз. Председателят на "Бенк ъф Инглънд " - Марк Карни, разгласи през февруари, че националната стопанска система страда от "мъглата към BREXIT ". Централните банкери намалиха прогнозите си за растежа на страната през тази и през идната година. И въпреки че пазарът на труда остава мощен, бизнесът снижава разноските в очакване на закъснение на стопанството и поради опасения, че то може да прерасне в жестока криза,след като Островът напусне Европейски Съюз.

Британските богаташи обаче съумяват да преодолеят тази неустановеност, тъй като от ден на ден се трансформират в жители на планетата. Повече от половината британски бизнесмени от класацията на "Блумбърг " към този момент не са жители на Обединеното кралство. През февруари "Сънди таймс " осведоми, че 66-годишният Ратклиф изследва разновидностите да структурира благосъстоянието си по подобен метод, че да спести 4 милиарда паунда от налози, в това число опция да се реалокира в Монако. Той сигурно съумява да управлява дейно химическата си компания INEOS, която сега има продажби за близо 60 милиарда щ. $. Ратклиф харчи милиони за спонсориране на професионални колоездачни екипи, а предходната седмица увери, че не се е отказал от желанията си да купи футболния клуб "Челси ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР