Поне 5 години затвор и глоба най-малко 5 на сто

...
Поне 5 години затвор и глоба най-малко 5 на сто
Коментари Харесай

ЕК предлага 5 години затвор и солидна глоба при нарушителите на санкциите на ЕС

Поне 5 години затвор и санкция минимум 5 на 100 от общия оборот в международен мащаб на правното лице или компанията - това планува предлагането на Европейската комисия за санкциониране на нарушителите на глобите на Европейски Съюз.

Припомняме, преди дни бе взето решение, че заобикалянето на глобите към този момент е закононарушение в Европейски Съюз. Решението бе взето единомислещо от страните членки в подтекста на съветската експанзия против Украйна.

Нарушаването на наложените ограничаващи ограничения против Русия се прибавя в листата на европейските закононарушения, включен в Договора за действието на Европейския съюз.

В момента страните членки имат разнообразни избрания за това какво значи нарушение на ограничаващите ограничения и какви наказания следва да се ползват при положение на нарушение. В резултат от това би могло да се стигне до разнообразни степени на тяхното използване и до риск от заобикалянето им. Това би разрешило на лицата, по отношение на които се ползват тези ограничения, да продължат да имат достъп до своите активи и да поддържат режимите, против които са ориентирани ограниченията на Европейски Съюз.

Включването на нарушаването на ограничаващите ограничения в листата на европейските закононарушения е първата от двете стъпки за обезпечаване на еднообразно използване на глобите в целия Съюз и за въздържане на опитите за заобикалянето им.

След приемането на днешното решение Европейската комисия ще показа предложение за инструкция, съдържаща минимални правила за определянето на закононарушенията и глобите за нарушаването на рестриктивните мерки на Европейски Съюз. Проектът би трябвало да бъде разискван и признат от Съвета и Европейския парламент.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР