Поне 261 000 души са напуснали Русия в първите няколко

...
Поне 261 000 души са напуснали Русия в първите няколко
Коментари Харесай

Русия обмисля да затвори границите си

Поне 261 000 души са напуснали Русия в първите няколко дни на частичната военна готовност. Руските служби в страната желаят затваряне на границата, само че в Кремъл разискванията не престават.
Това излиза наяве от изявления на " Новая газета. Европа " и " Медуза ". 
“Новая газета. Европа ” цитира източници от президентската администрация. Като се планува затварянето да е в действие единствено за руснаци в мобилизационна възраст. 
Първоначално бе обявено, че ще активизират единствено мъже с боен опит и военна работа, само че по-късно стана ясно, че руснаци из цялата страна биват призовавани в мобилизационните пунктове. 
Руският президент Владимир Путин обаче още не насрочва разискване на въпроса. Такива диалози въпреки всичко текат в президентската администрация, а представители на Федералната работа за сигурност обикаляли кабинетите в Кремъл през вчерашния ден.
Източник в президентството се съмнява и в достоверността на данните за 261 000 напуснали, тъй като ФСБ не работи " толкоз бързо ". Едновременно с това " атмосферата в администрацията на президента е такава, че Министерството на защитата могат да убедят Путин да забрани излизането, до момента в който не е късно ". 
Споменават се и други медийни изявления, съгласно които Путин в действителност отишъл на отмора.
Според обявата на електронното издание " Медуза ", чиито източници оповестяват, че възбраната може да се разгласи още на 28 септември, което е ден след края на " референдумите " в окупираните от Русия територии. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР