Поне 21 дела се водят срещу Левски. Това разкри адвокат

...
Поне 21 дела се водят срещу Левски. Това разкри адвокат
Коментари Харесай

21 дела се водят срещу Левски

Поне 21 каузи се водят против Левски. Това разкри юрист Иво Ивков, който пази ползите на " сините ". В тази численост не влизат многомилионните искове на някогашен общоприет спонсор и на компанията, построила бранш " А " на " Герена ". Общо отговорностите на футболния клуб са към 16 млн. лева, а преди година Васил Божков го взе с 32 млн. лева задължения.

" Делата са 21 плюс-минус едно, само че непрестанно излизат нови. Лешоядите стартират да кръжат все по-ниско. Левски може да е ранен, само че сега всичко в клуба действа ", съобщи пред Българска национална телевизия юристът, който е наследник на синята легенда Кирил Ивков. Той разясни, че исковете са за към 400 000 лева и са за интервали, в които е управлявало предходното управление. В момента няма настоящи отговорности към играчи, треньори и чиновници.

" Жалкото е, че измежду тези лешояди е и БФС. В нарушаване на личната си процедура и неспазвайки личния си дисциплинарен устав, оттова ни заплашиха с лишаване на точки. В БФС би трябвало за влязат в XXI век, за жалост XX го пропуснаха ", сподели още Ивков. Преди дни той завоюва дело против някогашния треньор на Левски Делио Роси и спести 400 000 евро на клуба.

" Всеки в този момент би трябвало да прави каквото зависи от него. Не мисля, че ситуацията е толкоз пагубно. Няма място за боязън, няма място за терзание. Това споделям на последователите, дано малко да се усмихнем. Каквото има да се случи, ще стане. В някои от случаите има суми, които се дължат, само че не считаме, че са толкоз. В други случаи въобще не считаме, че изискуем. В трети - да, изискуем, само че ще платим, когато клубът има опция. Чакат ни тежки месеци, само че това може да се окаже, че е за положително. Ако в събота победят ЦСКА-Сф пред цялостен стадион сини почитатели, а по-късно отстранят и Лудогорец за купата, мислите ли, че Левски няма да е атрактивен за вложители и да продължи да съществува. Не бива да рисуваме апокалиптични картини.

Акциите да отидат при почитателите? Премиерът е министър председател от 10 години, не съм склонен с него, само че няма да го разясня. Предполагам, че той знае какво приказва. Всички тези срещи са непотребни. Трябва да се хванем за ръце и да си помогнем сами ", добави Ивков.

В същото време от фенския концерн " Синя България " пресметнаха, че в случай че Левски цялостни стадиона си всеки мач, няма да има проблеми с парите. В момента тече акция по закупуването на абонаментни карти, като са продадени едвам 8% от местата на стадиона. Ако централната естрада бранш " А " бъде запълнена, това ще обезпечи издръжката на първия отбор за един месец, а бранш " Б " ще покрие заплащане на две вноски по съглашението с Национална агенция за приходите, пресметнаха от тръста.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР